Αντωνία Ηλία: «Δεν εκδίδομαι στην Ελλάδα -Θα μείνω στην Αγγλία να δουλέψω» - iefimerida.gr

Αντωνία Ηλία: «Δεν εκδίδομαι στην Ελλάδα -Θα μείνω στην Αγγλία να δουλέψω»

Αντωνία Ηλία : «Δεν εκδίδομαι στην Ελλάδα -Θα μείνω στην Αγγλία να δουλέψω»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κατηγορούμενη για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα, Αντωνία Ηλία, η οποία βρίσκεται στην Αγγλία διαψεύδει τα όσα ακούγονται για την έκδοση της στην Ελλάδα. Μάλιστα τόνισε «δεν αποκλείω να μην εκδοθώ ποτέ, αφού το βρετανικό δικαστήριο την προηγούμενη Πέμπτη έκρινε ότι τα στοιχεία που είχαν στείλει οι ελληνικές αρχές ήταν ελλιπή κι η σχετική διαδικασία αναβλήθηκε επ' αόριστον.

Σε συνέντευξη της στο ΒΗΜΑ επεσήμανε πως δεν θέλει να γυρίσει στην Ελλάδα γιατί δεν πιστεύει ότι θα έχει μια έντιμη δίκη. «Θέλω να μείνω στην Αγγλία όπου μπορώ να δουλέψω σαν δικηγόρος ή σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά τις υπό απέλαση αλλοδαπές», υποστήριξε ο Αντωνία Ηλία και τόνισε πως οι πληροφορίες περί έκδοσης της τα επόμενα 24ωρα στην Ελλάδα δεν ευσταθούν.

Η 54χρονη ανακρίτρια κατηγορείται για απάτη, ξέπλυμα χρήματος, παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες, συκοφαντική δυσφήμιση και άλλα αδικήματα.

Υπενθυμίζεται πως τον Ιούλιο του 2005 και ενώ είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος της η Αντωνία Ηλία διέφυγε εκτός Ελλάδας και τελικά συνελήφθη τον Μάιο του 2011 από τις βρετανικές αρχές, με βάση διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Τελικά κατάφερε να αποφυλακίσθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2012 με περιοριστικούς όρους και με την υποχρέωση να εμφανίζεται μια φορά την ημέρα σε αστυνομικό τμήμα, ενώ πρέπει να επιστρέφει πριν τις οκτώ στο σπίτι της.

Εκεί της υπάρχει ειδική συσκευή που ενεργοποιείται μόλις έλθει σε «ηλεκτρονική» επαφή με ένα ρολόι - πομπό που φορά η ίδια στο χέρι της. Αν αυτή η συσκευή μείνει αδρανής, δηλαδή αν απουσιάσει, ειδοποιείται αμέσως η Βρετανική Αστυνομία προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί,

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ