Παπακωνσταντίνου: «Θα δώσουμε επιπλέον 10% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom» - iefimerida.gr

Παπακωνσταντίνου: «Θα δώσουμε επιπλέον 10% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει την πρόβλεψη της υφιστάμενης σύμβασης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Deutsche Telekom, για την απόκτηση από τη γερμανική εταιρία ενός επιπλέον ποσοστού 10% του ΟΤΕ.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στο κλιμάκιο της Deutsche Telekom, σε συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Από... σαράντα κύματα θα περάσει, όπως όλα δείχνουν, η αποχώρηση του Δημοσίου από τον ΟΤΕ, καθώς πριν καλά- καλά ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τη DEUTSCHE TELEKOM, άρχισαν τα... παζάρια με φόντο τις εργασιακές σχέσεις στον Οργανισμό. Έτσι ενώ μέχρι πριν από μερικά 24ωρα, το οικονομικό επιτελείο είχε αποφασίσει να "κατέβει" στις διαπραγματεύσεις με πρόταση για πώληση όλου του "πακέτου" του 16% που κατέχει σήμερα το Δημόσιο, κατόπιν... ωρίμου σκέψεως αποφασίστηκε οι διαπραγματεύσεις να αφορούν κατ' αρχήν στο 10% που ούτως ή άλλως προβλέπει η σύμβαση με τους Γερμανούς.

Βλέποντας κανείς πίσω από τις... γραμμές, αντιλαμβάνεται ότι η Κυβέρνηση θέλει να αποφύγει να ανοίξει ένα ακόμα μέτωπο στις ΔΕΚΟ, εν όψει μάλιστα εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου που προβλέπει επώδυνες ανατροπές σε Οργανισμούς και Επιχειρήσεις του Δημοσίου. Η... καυτή πατάτα δεν είναι άλλη από το αίτημα των Γερμανών για αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς που διέπει παλιούς εργαζόμενους στον ΟΤΕ και συγκεκριμένα τη κατάργηση της μονιμότητας, πίσω από την οποία "οχυρώνονται" οι συνδικαλιστές- όπως υποστηρίζουν οι Γερμανοί- για να αποκρούσουν όλες τις πιέσεις για εξορθολογισμό του μισθολογικού κόστους, το οποίο χαρακτηρίζεται υψηλό. Συν τοις άλλοις, με τη κατάργηση της μονιμότητας ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για απολύσεις, σκέψη που υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού των Γερμανών, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που υπάρχουν πάντα στο τραπέζι τα σχέδια για συγχώνευση του ΟΤΕ με τη COSMOTE.

Η πόρτα για το επιπλέον 6% διατηρείται σε κάθε περίπτωση ανοικτή, αφού και οι Γερμανοί δεν λένε όχι. Όπως δήλωσε, μάλιστα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της DEUTSCHE TELEKOM στο πρακτορείο REUTERS, η γερμανική εταιρία εμφανίζεται θετική και για την αγορά ποσοστού πέραν του 10%, συμπληρώνοντας ότι οι συζητήσεις με την Ελλάδα μόλις ξεκίνησαν και οτιδήποτε άλλο θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες.

Από τη πώληση του 10% του ΟΤΕ υπολογίζεται ότι στα δημόσια ταμεία θα μπουν περίπου 450 εκατ. ευρώ, ενώ στη περίπτωση που πωληθεί και το υπόλοιπο 6%, με βάση τη τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία εκτιμάται ότι θα μπουν στα δημόσια ταμεία άλλα περίπου 210 εκατ. ευρώ...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παπακωνσταντίνου πώληση ποσοστό OTE 10%
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ