«Δεν θέλουμε μαύρους και gay» λένε οι οπαδοί της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης - iefimerida.gr

«Δεν θέλουμε μαύρους και gay» λένε οι οπαδοί της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης

«Δεν θέλουμε μαύρους και gay» λένε οι οπαδοί της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που η UEFA προσπαθεί με κάθε τρόπο να μειωθούν τα ρατσιστικά φαινόμενα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, οι οπαδοί της Ζενίτ δείχνουν να βρίσκονται στο δικό τους... κόσμο.

Οι φανατικοί της Ζενίτ, μέσα από το «Selection 12 manifesto» που παρουσίασαν στη διοίκηση της ομάδας και τον Τύπο της Ρωσίας απαιτούν κάποιους κανόνες: «να μην υπάρχουν στην ομάδα μαύροι, μιγάδες ή ομοφυλόφιλοι ποδοσφαιριστές. Και πιο συγκεκριμένα, να μην αποκτώνται από δω και στο εξής παίκτες από τη Νότια Αμερική, την Αφρική, την Ασία και την Ωκεανία».

Παράλληλα, προτείνουν και τις χώρες που θα πρέπει να «αναζητά» παίκτες η διοίκηση της ομάδας, με χαρακτηριστικές «τις γύρω σλαβικές περιοχές, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία, τις Βαλτικές χώρες και τη Σκανδιναβία».

Μάλιστα, οι οπαδοί της ρωσικής ομάδας αναφέρουν στο κείμενό τους ως παράδειγμα προς μίμηση την Αθλέτικ Μπιλμπάο που αποτελείται αποκλειστικά από Βάσκους αθλητές. Όπως ξεκαθαρίζουν, «σκοπός είναι η Ζενίτ να γίνει και πάλι η ομάδα που θα εκπροσωπεί τις πραγματικές αξίες της Αγίας Πετρούπολης που τώρα έχουν χαθεί».

Τέλος, ζητούν τη μείωση των μισθών που λαμβάνουν οι ποδοσφαιριστές και ειδικότερα οι νέοι, την ενίσχυση των ακαδημιών του συλλόγου και πολλές ακόμα «προϋποθέσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ