Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο δύο εβδομάδες αφότου «πήρε» τον τίτλο - iefimerida.gr

Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο δύο εβδομάδες αφότου «πήρε» τον τίτλο

Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο δύο εβδομάδες αφότου κληρονόμησε τον τίτλ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ντίνα Μανφρεντίνι, ετών 115, που κληρονόμησε τον τίτλο του «πρύτανη της ανθρωπότητας» μόλις πριν από μερικές εβδομάδες πέθανε σε γηροκομείο της Αϊόβα τη Δευτέρα.

Το θάνατος της ιταλικής καταγωγής Μανφρεντίνι επιβεβαίωσε η διευθύντρια του ιδρύματος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πρώην νοικοκυρά, η Ντίνα Μανφρεντίνι έγινε αργότερα οικονόμος, μια δραστηριότητα που ασκούσε ακόμη ως και την ηλικία των 90 ετών, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες (Guinness World Records).

Έμεινε χήρα και ζούσε μόνη της μέχρι τα 110 της χρόνια.

Η εργασία και η μετριοπάθεια ήταν τα κλειδιά για τη μακροζωία της, όπως διαβεβαίωσε η οικογένειά της το ίδρυμα Γκίνες.

Η Μανφρεντίνι πήρε το ρεκόρ Γκίνες από την επίσης Αμερικανίδα Μπές Κούπερ που απεβίωσε πριν από μερικές ημέρες, ενώ, πλέον ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι ο Ιάπωνας Τζιρεμόν Κιμούρα.

Ο Κιμούρα έχει γεννηθεί δύο εβδομάδες μετά από εκείνη, στις 4 Απριλίου του 1897, ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν αισθάνεται ιδιαίτερα χαρούμενος για τον τίτλο του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ