Η εργασία των γυναικών, αιτία της υπογεννητικότητας που μαστίζει τη Γερμανία - iefimerida.gr

Η εργασία των γυναικών, αιτία της υπογεννητικότητας που μαστίζει τη Γερμανία

Η εργασία των γυναικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γεγονός ότι ο στατιστικός μέσος όρος γεννήσεων στη Γερμανία είναι 1,4 παιδί ανά γυναίκα, ένας από τους χαμηλότερους πανευρωπαϊκώς, οφείλεται, εν μέρει, όπως αποδεικνύει σχετική έρευνα, στην αρνητική εικόνα που έχει καλλιεργηθεί για τις εργαζόμενες μητέρες.

Οπως επισημαίνει η έρευνα «(Δεν) Θέλετε Παιδιά;» οι Γερμανίδες εργαζόμενες προτιμούν να μην φέρουν στον κόσμο παιδιά, αντί του να χαρακτηρίζονται αναξιοπρεπείς από την κοινωνία.

Επισημαίνεται ότι το φαινόμενο αυτό δεν άπτεται μόνον πρακτικών αιτιών, όπως είναι η έλλειψη βρεφονηπιακών σταθμών.

«Επικρατεί η αντίληψη ότι τα τρία πρώτα έτη της ζωής του το παιδί δεν μπορεί να εγκαταλείπεται σε έναν παιδικό σταθμό, απλά επειδή η μητέρα του είναι εργαζόμενη» εξηγεί η ίδια μελέτη.

«Γενικώς όμως στη Γερμανία η εργασία της μητέρας ισοδυναμεί με μείωση του ευ ζην για το παιδί της, δεδομένου ότι προκειμένου περί της ανατροφής των τέκνων η κοινωνία δεν αποδίδει τον ίδιο σπουδαίο ρόλο και στον πατέρα», τονίζεται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ