Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Αηδόνης σε ομιλία του Λοβέρδου στην Καλαμάτα - iefimerida.gr

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Αηδόνης σε ομιλία του Λοβέρδου στην Καλαμάτα

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Αηδόνης σε ομιλία του Λοβέρδου στην Καλαμάτα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε και επισήμως από την Καλαμάτα την ίδρυση του κόμματος ΡΙΚΣΣΥ κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθρωση».

Παρουσία αρκετού κόσμου, αλλά και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Αηδόνη, το πρώην κορυφαίο στέλεχος της Ιπποκράτους επισήμανε ότι υπάρχει κενό στην πολιτική ζωή καθώς λείπει ένα ευρωπαϊκό, σοσιαλδημοκρατικό, ριζοσπαστικό, μεταρρυθμιστικό κόμμα.

Ο κ. Αηδόνης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την παρουσία του και δήλωσε ότι «η κατάσταση της πατρίδας, της Ελλάδας μας απαιτεί ρήξεις».

Κατά τον κ. Λοβέρδο η χώρα, τώρα που εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή της χρειάζεται άμεση δράση την οποία και δεν έχει, καθώς οι 3 κυβερνητικοί κύκλοι (θεσμικός, αναπτυξιακός δημοσιοοικονομικός) είναι σε αδράνεια.

Η ύφεση τρώει τα σωθικά της Ελλάδας, είπε και συμπλήρωσε:

Θα κάνουμε εμείς αυτό που δεν κάνουν οι άλλοι. Θα φτιάξουμε το πρόγραμμα, το σχέδιο άμεσης δράσης. Ξεκινήσαμε από το Σεπτέμβριο. Επτά τομείς άμεσης προτεραιότητας. Και οι επτά συνυπάρχουν ή μπορεί να συνυπάρξουν στην Μεσσηνία (τουρισμός, αγροτική παραγωγή, μεταποίηση τροφίμων, εμπόριο, ενέργεια, ναυτιλία, κατασκευές). Τι θα κάνουμε; Θα απελευθερώσουμε την οικονομία από το κράτος. Αδειοδοτήσεις – Ελεγκτικό Συνέδριο. Είναι δυνατόν να μην παραδίδεται ο άξονας Αθήνα - Τρίπολη- Καλαμάτα – που είναι έτοιμος, εδώ και ένα χρόνο, επειδή, όπως με πληροφορούν, καθυστερεί η έκδοση μιας απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου;

Τέλος Ιανουαρίου θα ανακοινώσουμε το πρώτο μέρος του προγράμματός μας. Πρέπει να κτυπήσουμε την ύφεση. Δεν θα τα κρύψουμε αυτά που προετοιμάζουμε για να τα παρουσιάσουμε προ των εκλογών. Στηρίζουμε την Κυβέρνηση. Πιστεύουμε πως οι εκλογές θα ήταν εθνική καταστροφή. Πρέπει να γίνουν το 2016. Γι' αυτό ό,τι ετοιμάσαμε θα το διαθέσουμε με ομιλίες μας στη Βουλή, στην Κυβέρνηση.

Και όποιος υπουργός θέλει, θα τον βοηθήσουμε να το εφαρμόσει. Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε ως παρατηρητές στη Μεσσηνία να μειώνεται ο πληθυσμός κατά 8% (ενώ ο μέσος όρος στη Πελοπόννησο είναι 2,62% ενώ σε όλη την επικράτεια 1,34%). Δεν μπορούμε να βλέπουμε ως παρατηρητές στη Μεσσηνία ο αγροτικός πληθυσμός να μειώνεται στο 48%, ενώ ήταν 53% το 2001 και 57 % το 1991. Δεν μπορεί αυτά να συμβαίνουν σε ένα χαρισματικό νομό που διαθέτει εκτενή παράλια, πεδιάδα, ημιορεινά και ορεινά μέρη, δηλαδή μπορεί να δεχθεί παντός είδους καλλιέργειες. Δεν μπορεί αυτά να γίνονται στη Μεσσηνία με το τέλειο κλίμα και τα πολλά νερά. Δεν μπορεί να βλέπουμε ως παρατηρητές τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας σε δενδρώδεις καλλιέργειες να γίνεται η μικρότερη βιολογική παραγωγή και να καθυστερεί ακόμη η τυποποίηση του ελαιολάδου. Δεν μπορεί αυτό να συμβαίνει στην μεγαλύτερη ελαιοπαραγωγική περιοχή της χώρας που είναι η τρίτη παραγωγός δύναμη μετά την Ισπανία και την Ιταλία. Δεν μπορεί αυτά να τα λέμε επικαλούμενη πόσο κακοί είναι οι συνεταιρισμοί και πόσο ανίκανο ή αδιάφορο είναι το κράτος. Είναι δυνατόν να υπάρχει άνεργος ή φτωχός σε ένα νομό που άνετα μπορεί να μεταποιεί προϊόντα, όπως ελιές, λάδι, σύκα ξερά, παστέλι, σταφίδα, κρασί και τυριά. Είναι δυνατόν στη Μεσσηνία της αρχαίας Μεσσήνης, του ανακτόρου του Νέστωρα, της Τύλου, της Μεθώνης, του ναού του επικούρειου Απόλλωνα να υπάρχουν φτωχοί ή άνεργοι; Δυστυχώς είναι. Και για όλα αυτά ευθύνεται το κράτος που οι φυγόμαχοι κρατιστές πολιτικοί δεν μπόρεσαν και δεν τόλμησαν να το αλλάξουν ριζοσπαστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο «θέλουμε να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω. Αυτός ο στόχος, όμως, δεν επιτυγχάνεται με ψευδαισθήσεις, δημαγωγίες, ψέματα. Επιτυγχάνεται με αγώνα για αυτά που μπορούν να κατακτηθούν.

Αφού δεν μπορούμε να αποφύγουμε τη δημοσιονομική προσαρμογή. Αφού δεν μπορούμε με μαγικό ραβδί να αλλάξουμε το κακό μας όνομα για τις επενδύσεις. Το όνομά μας έχει χαλάσει σε όλο τον πλανήτη.

Τότε πρέπει αλλά και μπορούμε να ριχτούμε στη μάχη για να απελευθερώσουμε την οικονομία.

Δηλαδή να τσακίσουμε τη γραφειοκρατία. Για να το κάνουμε όμως αυτό πρέπει το κόμμα που θα πάρει την πρωτοβουλία να είναι ελεύθερο. Τα σημερινά κόμματα ανήκουν στο κράτος. Χρηματοδοτούνται από αυτό. Τα στελέχη τους ήταν υπάλληλοι του Δημοσίου, των ΔΕΚΟ, κρατικοδίαιτοι κ.ο.κ. Γι' αυτό προτείνουμε τα κόμματα και οι πολιτικοί να μπορούν να μη χρηματοδοτούνται από το κράτος.

Εμείς, αποφεύγοντας το διχασμό, που μας οδηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα στη βία, το ψέμα, τη δημαγωγία, αλλά και την απραξία και την αδράνεια της αριστεροδεξιάς, θα αγωνιστούμε για να βαδίσουμε στον τρίτο δρόμο. Στη Δημοκρατία της Ανάγκης, που θα παραμερίσει την ευδαίμονα Δημοκρατία της Μεταπολίτευσης. Να ανορθώσουμε τη χώρα, να στηρίξουμε τους πολίτες, να άρουμε την αδικία, να κτυπήσουμε τη φτώχεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ