Συνάντηση Παπούλια – Μπορίσοφ στο Προεδρικό Μέγαρο - iefimerida.gr

Συνάντηση Παπούλια – Μπορίσοφ στο Προεδρικό Μέγαρο

Συνάντηση Παπούλια – Μπορίσοφ στο Προεδρικό Μέγαρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στο προεδρικό Μέγαρο έγινε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

«Χαιρόμαστε γιατί οι ελληνοβουλγαρικές σχέσεις αναπτύσσονται όπως η Ελλάδα και η Βουλγαρία και οι λαοί μας το θέλουν. Είναι υπόδειγμα σχέσεων δύο χωρών. Εγώ τις συγκρίνω με αυτές τις Γερμανίας-Γαλλίας, με την έννοια ότι ξεπεράσαμε τις δυσκολίες του παρελθόντος, υπάρχει μια εγκάρδια σχέση στρατηγικής σημασίας, η οποία συμβάλει ιδιαίτερα στην ισορροπία γενικότερα των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής. Και αυτή τη σχέση έχουμε υποχρέωση να τη διατηρήσουμε και να την αναπτύξουμε με όλες μας τις δυνάμεις», είπε ο κ. Παπούλιας στον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας τον κ. Μπορίσοφ.

«Έχετε απόλυτα δίκιο ότι οι σχέσεις Ελλάδος-Βουλγαρίας εδώ και δεκαετίες είναι σε πολύ καλό επίπεδο, ανεξαρτήτως από το ποια Κόμματα βρίσκονται στην εξουσία, οι σχέσεις αυτές είναι πάντα πολύ καλές. Πραγματικά, δεν συζητάμε για προβλήματα, αλλά για το πώς θα βελτιώσουμε τις σχέσεις αυτές. Είμαι βέβαιος ότι με την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Στρυμώνα θα βελτιωθούν κατά πολύ και οι εμπορικές ανταλλαγές και η κίνηση και στην πράξη ο οδικός αυτός άξονας θα συνδέσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τα δικά μας τα λιμάνια, ενώ η σύνδεση Θράκης-Έβρου θα βελτιώσει τις συγκοινωνίες με τη Μαύρη Θάλασσα», επισήμανε από την μεριά του ο κ. Μπορίσοφ.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Μπορίσοφ κατευθύνθηκε στο μέγαρο Μαξίμου για την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Φωτογραφία:Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ