Που μπορεί να κρύβεται ο Κυριακίδης που καταζητείται για το σκάνδαλο Λαυρεντιάδη

Καταζητείται για καταχρήσεις, υπεξαίρεση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στο σκάνδαλο της Proton Bank ο Πέτρος Κυριακίδης, ο γκουρού συνεργάτης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος παραμένει άφαντος.

Η 2η ειδική ανακρίτρια έχει εκδόσει ένταλμα σύλληψης εναντίον του, καθώς είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση των ζημιογόνων δανείων, τα οποία χορηγούσε η PROTON BANK σε εταιρίες συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, που συνολικά ξεπερνούν τα 700 εκατομμύρια. ευρώ. Όμως ο γνωστός και από τη δραστηριότητά του στον χώρο των ΜΜΕ επιχειρηματίας αγνοείται. Οι αρχές πιθανολογούν ότι έχει ήδη ή πρόκειται να διαφύγει στο εξωτερικό και πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανόν να βρίσκεται στην Κύπρο, απ'όπου κατάγεται.

Ο Κυριακίδης πρώην αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Alapis σχετίστηκε με το Λαυρεντιάδη από την παιδική του ηλικία.

Κύπριος ο Κυριακίδης

Γεννημένος στη Κύπρο το 1940 και πτυχιούχος της Νομικής Αθήνας, όπως ισχυρίζεται , ο Πέτρος Κυριακίδης υπήρξε στενός φίλος με τον πατέρα του Λαυρέντη, Βασίλη. Η σχέση αυτή μεταβιβάστηκε κατά κάποιο τρόπο στο γιο μετά του θάνατο του πατέρα. Ξεπέρασε , ωστόσο, τις τυπικότητες μιας απλής φιλίας μεταξύ δύο ανθρώπων που τους χωρίζουν 32 ολόκληρα χρόνια και αλληλοπλέχτηκε σε ένα αδιάλυτο, προσωπικό και επιχειρηματικό κουβάρι.

Κανείς δεν έχει κατανοήσει ως σήμερα την στενή σχέση των δύο ανδρών. Αρκετοί το αποδίδουν στην αγάπη και στην ανάγκη του Λαυρεντιάδη για πατρική φιγούρα, μετά την απώλεια του πατέρα του, άλλοι σε υπόγεια και περιπλεγμένα εταιρικά σχήματα.

Αρκετοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο Λαυρεντιάδης θεωρεί ότι οφείλει την επιβίωση του μέχρι σήμερα στα «μαγικά» χέρια του Κυριακίδη. Οπαδός της ομοιοπαθητικής, ανάμεσα σε πλήθος εναλλακτικών θεραπειών, και γνώστης φυσιοθεραπευτικών μεθόδων ο Κυριακίδης θεωρείται ότι βοήθησε τον Λαυρεντιάδη εκεί όπου απέτυχαν τα συμβατικά φάρμακα.

Από τη παιδική του ηλικία ο Λαυρεντιάδης πάσχει από μια σπάνια μορφή ασθένειας του αίματος, η οποία μετεξελίχθηκε σε νεανική ρευματοειδή αρθρίτιδα, η οποία προκαλεί φλεγμονή στις αρθρώσεις. Ο Κυριακίδης φέρεται να χρησιμοποίησε τις εναλλακτικές μεθόδους και την πνευματική του δύναμη για να ανακουφίσει τον νεαρό φαρμακοβιομήχανο εκεί ακριβώς όπου τα προϊόντα παραγωγής του αδυνατούσαν να βοηθήσουν. Έκτοτε του αποδόθηκε το προσωνύμιο «γκουρού».

Ανθρωπος της εκκλησίας

Ο Πέτρος Κυριακίδης διατηρεί θερμή σχέση με την εκκλησία της Ελλάδας, τα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας, Ιεροσολύμων και Κωνσταντινούπολης, την Αρχιεπισκοπή της Κύπρου αλλά και μονών του Αγίου Όρους. Προέβαλλε μια σεβάσμια εικόνα με βιβλικό κατάλευκο μούσι, διαπεραστικό βλέμμα και ευγενείς τρόπους που σχεδόν τον ταυτοποιούσαν με το παρατσούκλι του. Παρότι διέθετε πολυπληθή προσωπική φρουρά και μετακινούταν με τη συνοδεία εντυπωσιακής πομπής από τζιπ επιδείκνυε την ασκητικότητα που προσιδιάζει σε άνθρωπο εσώτερης φώτισης που κατέχει θρησκευτικά βιβλιοπωλεία, σουπερμάρκετ οργανικών προϊόντων και βιολογικά μανάβικα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ