Από τι πάσχει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και παρέμενε στο νοσοκομείο - iefimerida.gr

Από τι πάσχει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και παρέμενε στο νοσοκομείο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από χρόνια ρευματοειδή αρθρίτιδα πάσχει ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης που ο ίδιος αποδίδει στο σοκ από τον πρόωρο θάνατο του πατέρα του, τον Φεβρουάριο του 1990. Με την επίκληση της ασθένειάς του ο κ. Λαυρεντιάδης παρέμεινε για τρεις ημέρες στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός πριν οδηγηθεί στον Κορυδαλλό.

Λατρεία για τον πατέρα του

Ο πατέρας Βασίλης Λαυρεντιάδης ήταν συνιδιοκτήτης κατά 50% μιας μικρής επιχείρησης της Νεοχημικής, που ασχολιόταν με το εμπόριο χημικών προϊόντων, την παραγωγή χημικών πρώτων υλών και απορρυπαντικών.

«Ο πατέρας μου ήταν πολύ ζωντανός άνθρωπος, πρόσχαρος, ζεστός και κυρίως σοφός. Είχε μια ιδιαίτερη γοητεία, ήταν το κέντρο της προσοχής και φρόντιζε πάντα την ευρύτερη οικογένειά του. Εργαζόταν πολύ σκληρά και τον έβλεπα μόνο τις Κυριακές όταν πήγαινα μαζί του στο γραφείο και έπαιζα με τις αριθμομηχανές και με το τέλεξ» έχει δηλώσει ο επιχειρηματίας για τον πατέρα του στην εφημερίδα Εθνος.

Τον Φεβρουάριο του 1990 ο πατέρας του έφυγε ξαφνικά από τη ζωή. Το σοκ για εκείνον ήταν μεγάλο.

«Ο πατέρας μου έφυγε από τη ζωή τον Φεβρουάριο του '90, εγώ ενηλικιώθηκα στις 11 Μαρτίου και μέσα στον μήνα παρουσίασα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Επειδή αγαπούσα πολύ τον πατέρα μου είχα ένα θέμα να πετύχω ως άξιος συνεχιστής του. Αυτό αποτέλεσε το κίνητρό μου. Ισως ήταν και το φάρμακο που με ώθησε μαζί με μια δυνατή δόση θεϊκής βοήθειας, προστασίας και θαυμάτων, τα οποία μου άλλαξαν τη ζωή» δήλωνε ο ίδιος.

Αναζητώντας τη θεραπεία ο Λαυρεντιάδης επισκέφτηκε και το Αγιον Ορος

«Πήγα σε Αγγλία, Ελβετία, ΗΠΑ γύρισα τους γιατρούς σε όλον τον κόσμο. Υπήρξαν κάποια γεγονότα που με άλλαξαν. Μετά τον θάνατο του πατέρα μου, κλονίστηκα και πίστευα ότι δεν μπορεί να υπάρχει Θεός. Μετά την παρότρυνση του φίλου μου, Μιχάλη Κυριακίδη, επισκέφτηκα το 1994 το Αγιον Ορος και μυήθηκα σε έναν διαφορετικό τρόπο καταπολέμησης της ασθένειας με εναλλακτική ιατρική, περισσότερη πνευματική δύναμη αλλά και υγιεινή διατροφή στην οποία με ώθησε εκεί ένας γέροντας. Τότε ξεκίνησε και η ενασχόλησή μου με τα βιολογικά προϊόντα. Ο,τι εναλλακτικό υπάρχει, το έχω κάνει και άρχισα να το ψάχνω...

Ξέρεις η σημαντικότερη εμπειρία στη ζωή είναι να ψάχνεις να βρεις τον τρόπο, αυτό ισχύει σε όλα τα πράγματα... Από τότε ανακόπηκε ο ρυθμός έξαρσης της ασθένειας, κάποια στιγμή σταθεροποιήθηκε και μετά από 5 χρόνια άρχισα να έχω σημαντική βελτίωση. Από το 2003 ουσιαστικά η ασθένεια βρίσκεται σε πλήρη ύφεση, αλλά έχουν μείνει κινητικά κατάλοιπα γι' αυτό κάθε πρωί κάνω 2-3 ώρες φυσιοθεραπεία και γυμναστική. Πιστεύω πως ο άνθρωπος είναι θεϊκό δημιούργημα με θεϊκό κώδικα και έχει τη δυνατότητα της αυτοΐασης».

Στην ερώτηση της εφημερίδας τι διδάχτηκε από την ασθένειά του ο Λαυρεντιάδης δηλώνει:

«Οτι στη ζωή όλα είναι εφικτά και ότι υπάρχει Θεός, δεν είσαι μόνος σου. Ξέρεις, όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με τον θάνατο και μάλιστα όντας νέος, το βιώνεις πιο έντονα, βλέπεις την πτώση του εαυτού σου στην καλύτερη φάση της ζωής σου, είναι συγκλονιστικό... Η δύναμη όμως του μυαλού και της ψυχής είναι μεγάλη. Μπορείς να δώσεις εντολή σε ένα μέλος του σώματός σου που δεν κινείται να κινηθεί. Αναγκάζεσαι να αντιληφθείς την αξία και των πιο μικρών λειτουργιών του οργανισμού σου. Βέβαια, αν τα καταφέρεις, νιώθεις ότι μετά απ' αυτό μπορεί να κατορθώσεις τα πάντα».

Τι λέει σήμερα ο ίδιος για τη νοσηλεία του στον Ευαγγελισμό

Ολόκληρη η δήλωση του Λαυρεντιάδη, μετά την εισαγωγή του στον Ευαγγελισμό, έχει ως εξής:

«Μολονότι όπως όλοι γνωρίζουν έχω σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που καθιστά κατά καιρούς αναγκαία την νοσηλεία μου στο εξωτερικό,

1)Επέστρεψα στη χώρα μου αμέσως μετά την κίνηση της ποινικής διαδικασίας σε βάρος μου προκειμένου να θέσω τον εαυτό μου στη διάθεση της δικαιοσύνης. Εμφανίστηκα πάντοτε, όπου και όποτε τούτο μου ζητήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών , ενώ είμαι γνωστής διαμονής και ουδέποτε επιχείρησα να διαφύγω στο εξωτερικό.

2)Τα προβλήματα υγείας μου αγνοήθηκαν προκλητικά. Καθιστώ υπεύθυνη την δικαιοσύνη για ο,τιδήποτε μου συμβεί.

3)Η παρούσα ποινική διαδικασία σε βάρος μου στηρίχτηκε σε ένα διάτρητο, αντιφατικό και εντελώς προκατειλημμένο πόρισμα ελέγχου που συντάχθηκε από την τράπεζα της Ελλάδος, Πρόκειται για κλασική περίπτωση δυσμενούς επιλεκτικής μεταχείρισης. Πολύ πριν μου απαγγελθεί ποινική κατηγορία είχα επιστήσει με ειδική οικονομοτεχνική πραγματογνωμοσύνη την προσοχή της δικαιοσύνης στα κραυγαλέα σφάλματα του πορίσματος. Αγνοήθηκε παντελώς.

4)Δεν τηρήθηκε καθόσον αφορά το πρόσωπό μου η δικονομική τάξη και καταστρατηγήθηκε κάθε δικονομικό δικαίωμά μου. Αρνήθηκα να συμπράξω σε αυτό.

5)Λυπάμαι τους χιλιάδες εργαζόμενους που θα μείνουν τώρα χωρίς δουλειά και αναρωτιέμαι για ποιον λόγο, σε αυτή τη δύσκολη για τη χώρα στιγμή, δεν θέλουν κάποιοι να επιστρέψουν στην Ελλάδα 160 εκατομμύρια ευρώ που έχω δηλώσει από τον Ιούλιο ότι θέλω να καταβάλλω».

Ας σημειωθεί ότι ο Λαυρεντιάδης επικαλέστηκε και ψυχολογικά προβλήματα και μεταφέρθηκε προσωρινά στο Δαφνί αλλά δεν έγινε δεκτός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ