Χάπια έκστασι για στρατιώτες που απέκτησαν ψυχολογικά τραύματα στον πόλεμο - iefimerida.gr

Χάπια έκστασι για στρατιώτες που απέκτησαν ψυχολογικά τραύματα στον πόλεμο

Χάπια έκστασι για στρατιώτες που απέκτησαν ψυχολογικά τραύματα στον πόλεμο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι στρατιώτες που γυρνούσαν από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, είχαν σοβαρά ψυχικά τραύματα που αποκτούσαν κατά τη διάρκεια των μαχών, ενώ για μήνες μετά την επιστροφή τους σπίτι υπέφεραν από εφιάλτες και φοβίες. Τη λύση σε αυτό προσπάθησε να δώσει ένας Αμερικάνος ψυχίατρος, υποστηρίζοντας ότι τα χάπια έκστασι μπορούν να τους βοηθήσουν.

Ο Μάικλ Μιθοφερ, ψυχίατρος από τη Νότια Καρολίνα και η σύζυγός του Ανν, νοσοκόμα στο επάγγελμα, ισχυρίζονται ότι βρήκαν μία ασυνήθιστη και πιθανόν αμφιλεγόμενη προσέγγιση να βοηθήσει τους βετεράνους του πολέμου που υποφέρουν από μετα-πολεμικά τραύματα, χρησιμοποιώντας μία θεραπεία με MDMA, μια καθαρή μορφή του γνωστού έκστασι.

Οι μελέτες του ζευγαριού απέδειξαν ότι το ψυχοδραστικό διεγερτικό μειώνει το φόβο και την άμυνα, αυξάνοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη στον ψυχολόγο, ενώ η υποβοηθούμενη από το έκστασι, θεραπεία θα μπορούσε να προσφέρει ανακούφιση στους χιλιάδες στρατιώτες που επιστρέφουν με τεράστια προβλήματα από το Ιρακ και το Αφγανιστάν.

Αν και προκύπτουν πολλά ερωτηματικά για τη δημιουργία εξάρτησης από τα ναρκωτικά ή το κατά πόσο ελέγχεται η κατάχρηση της ουσίας, ο Δρ Μιθόφερ τόνισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα., ενώ η συγκεκριμένη μελέτη έχει εγκριθεί από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Ωστόσο, ο ίδιος ο Μιθόφερ τονίζει ότι θέλει μεγάλη προσοχή η χρήση του και πάντα με την παρουσία και την συμβολή του ψυχιάτρου: «Το MDMA προκαλεί κάποια ευφορία. Ωστόσο, για τα άτομα με μεταπολεμικό τραυματικό σύνδρομο, μπορεί να προκαλέσει αρκετή σύγχυση κι εκεί χρειάζεται η ψυχολογική υποστήριξη. Δεν πρέπει το έκστασι να χρησιμοποιείται αυθαίρετα ως κατ' οίκον ιατρική.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ