Πραξικόπημα στη Λυρική: οι τεχνικοί απειλούν με επεισόδια, αναβάλλονται παραστάσεις - iefimerida.gr

Πραξικόπημα στη Λυρική: οι τεχνικοί απειλούν με επεισόδια, αναβάλλονται παραστάσεις

Πραξικόπημα στη Λυρική: οι τεχνικοί απειλούν με επεισόδια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη πιο δυναμική της στιγμή και μάλιστα μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων, η Εθνική Λυρική Σκηνή αναγκάζεται σε σιγή με τον κίνδυνο επεισοδίων, καθώς τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι αντιδρούν στην απόφαση να ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου.

Ήδη από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο αναβλήθηκαν οι παραστάσεις του Καρυοθραύστη και της Κοκκινοσκουφίτσας, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε ούτε η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του Μαγικού Αυλού και κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα και ο Σικελικός Εσπερινός (προγραμματισμένη πρεμιέρα τον Ιανουάριο). Οι εξελίξεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή είναι δραματικές, καθώς οι τεχνικοί φέρονται να απειλούν τη διοίκηση πως αν προχωρήσει στην πραγματοποίηση των παραστάσεων, τότε θα προκληθούν επεισόδια.

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της Λυρικής την προηγούμενη Παρασκευή, υπήρξε η εισήγηση προς τους τεχνικούς να γίνουν οι παραστάσεις κονσερτάντε – δηλαδή χωρίς ειδικούς φωτισμούς και σκηνικά, παρά μόνο με τα φώτα της πλατείας. Οι τεχνικοί αρνήθηκαν κατηγορηματικά προειδοποιώντας ότι αν προχωρήσει το ΔΣ σε αυτή την απόφαση θα κατεβάσει τους διακόπτες της πλατείας. Το ΔΣ υπαναχώρησε φοβούμενο προφανώς πως θα τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια κοινού και καλλιτεχνών.

Το προηγούμενο βράδυ, οι τεχνικοί έκαναν κατάληψη στη σκηνή του Ολύμπια και δεν επέτρεψαν στους καλλιτέχνες να κάνουν τη γενική δοκιμή για τον Μαγικό Αυλό. Όμως και το πρωί του Σαββάτου, δεν επετράπη σε δυο ταμίες να προσέλθουν στην εργασία τους όπως επιθυμούσαν οι ίδιες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ταμίες της Λυρικής έχουν αναλάβει να τηλεφωνήσουν σε όσους έχουν αγοράσει εισιτήρια για τις παραστάσεις, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις ακυρώσεις των παραστάσεων.

Εξελίξεις αναμένονται πλέον από την Τετάρτη οπότε θα συνεδριάσει η ΠΟΘΑ. Υπενθυμίζουμε πως οι στάσεις εργασίες δημιουργούν προβλήματα και στις τρεις κρατικές σκηνές της χώρας, οδηγώντας σε αναβολές παραστάσεων εν μέσω των Χριστουγέννων. Πάντως η Λυρική επεξεργάζεται και άλλες λύσεις προκειμένου να μην στερήσει από το κοινό την παρουσία της μέσα στις γιορτές, αλλά και για να τιμήσει τον προγραμματισμό της και το κοινό που έχει σπεύσει να εξασφαλίσει εισιτήρια.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ για τα αιτήματα των διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων της Λυρικής και τις εξελίξεις που οδήγησαν στο αδιέξοδο ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ