Ποιά είναι η Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, συνεργάτης του Λαυρεντιάδη που παραδόθηκε στις Αρχές - iefimerida.gr

Ποιά είναι η Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, συνεργάτης του Λαυρεντιάδη που παραδόθηκε στις Αρχές

Ποιά είναι η Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, η οποία παραδόθηκε σήμερα ενώπιον της 2ης Ειδικής Ανακρίτριας, που χειρίζεται το σκάνδαλο της Proton Bank του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ήταν στενή συνεργάτης του επιχειρηματία και συμμαθήτριά του.

Εναντίον της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης. Η γυναίκα, μέλος της επιτροπής Πιστοδοτήσεων της τράπεζας Proton Bank την επίμαχη περίοδο, εμφανίστηκε στη δικαστική λειτουργό και αναμένεται να λάβει προθεσμία για την απολογία της.

Η Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου βρισκόταν στο πλευρό του Λαυρεντιάδη και εξελέγη από τον Δεκέμβριο του 2006 μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Lamda Detergent σε αντικατάσταση της Χαρίκλειας Αποστολοπούλου που παραιτήθηκε.

Όπως προκύπτει από σχετική γνωστοποίηση, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2006 και είχε ως εξής:

1. Λαυρέντιος Λαυρεντιάδης του Βασιλείου, εκτελεστικό μέλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.
2. Γεώργιος Γεωργάρας του Παναγιώτη, μη εκτελεστικό μέλος, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.
3. Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου του Δημητρίου, μη εκτελεστικό, ανεξάρτητο μέλος του Δ.Σ. (Νέο μέλος).
4. Ιωάννης Μηνάγιας του Δημητρίου, μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.
5. Ηλίας Μακρής του Λάμπρου, μη εκτελεστικό, ανεξάρτητο μέλος του Δ.Σ.

Πώς έκλεβαν τα χρήματα της τράπεζας


Σύμφωνα με τον εισαγγελέα που διενεργεί την έρευνα ο επιχειρηματίας Λαυρεντιάδης ασκούσε κυριαρχική επιρροή στην άλλοτε συμμαθήτριά του Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου αλλά και στους Αντώνιο Αθανάσογλου, Τρύφωνα Κολλίντζα, Δημήτριο Σαραμαντή. Με δική του καθοδήγηση στελέχωσαν τα όργανα ελεγκτικού μηχανισμού και χρηματοδότησης της τράπεζας και εξαπάτησαν ακόμη και τα ελεγκτικά όργανα της Τράπεζας της Ελλάδος. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Δραγάτσης, «ο επιχειρηματίας φέρνει τον κ. Κολλίντζα από την Τράπεζα Αττικής και τον τοποθετεί στην τράπεζα για να εξυπηρετήσει τα σχέδιά του. Αποδυναμώνει τις επιτροπές εσωτερικού ελέγχου, εξαπατά τα μη εκτελεστικά στελέχη της τράπεζας και, το κυριότερο, εξαναγκάζει στενούς συνεργάτες του να αποκρύπτουν ακόμη και έγγραφα της Τράπεζας της Ελλάδος».

Ο εισαγγελέας στην έκθεσή του αναφέρει ως δήθεν ιδιοκτήτες τους επικεφαλής των εταιρειών που εισέπρατταν τα εκατομμύρια ευρώ από την τράπεζα.

Για παράδειγμα, για την εταιρεία Fondelino αναφέρεται ότι έπρεπε να ληφθεί προσωπική εγγύηση του μοναδικού μετόχου Κωνσταντίνου Μούτσου. Αυτό δεν έγινε τελικά και η Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου ενέκρινε τη χορήγηση δανείου 73 εκατ. ευρώ!

Την ίδια ημέρα έγινε η εκταμίευση του δανείου 54 εκατ. ευρώ προς τη Fineglino Trading ltd, άλλη κυπριακή εταιρεία που συνδέεται με τη Fondelino. Την ίδια ημερομηνία ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης εμβάζει το ποσό των 70 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό του στην ελβετική τράπεζα New Private Bank.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ