Ποιά είναι η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ που προκαλεί τον Ηλία Κασιδιάρη και τη Χρυσή Αυγή - iefimerida.gr

Ποιά είναι η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ που προκαλεί τον Ηλία Κασιδιάρη και τη Χρυσή Αυγή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τολμηρό αλλά καλό. «Τι λέει αυτός που δεν του σηκώνεται;» έγραψε στο Twitter όταν ο Χρυσαυγίτης Γιώργος Γερμενής (Καιάδας) είπε το περιβόητο «εγέρθητι» και πρόσταξε τους δημοσιογράφους να σηκωθούν όρθιοι στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο «αρχηγός» Νίκος Μιχαλολιάκος. Το τουίτ ανήκει στην Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, σύμβουλο επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, στο μήνυμά της η Αλ Σάλεχ πρόσθεσε και μια φωτογραφία από ένα κουτάκι βιάγκρα όπου και ανέγραφε: «εγέρθητι-δείγμα σεβασμού».

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά συμπαθητικό και χαρισματικό άτομο που για την υπερ-συντηρητική και ρατσιστική Ελλάδα η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ εμφανίζει δύο «μειονεκτήματα»: έχει ξενικό όνομα και πριν από μερικά χρόνια έκανε μια τολμηρή φωτογράφιση. Ολα αυτά όμως δεν σβήνουν το ταλέντο που έχει στην επικοινωνία.

Τά'βαλε με τη Χρυσή Αυγή

Η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ είναι σήμερα σύμβουλος του Ευάγγελου Βενιζέλου σε θέματα ρατσιστικής βίας. Είχε την έμπνευση να δημιουργήσει μια σειρά από βιντεάκια κατά της Χρυσής Αυγής που παίζονται στην τηλεόραση και ηγείται της καμπάνιας που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ εναντίον του νεοναζισμού.

Χρησιμοποιεί τα social media

«Οι τσαμπουκάδες-φασίστες της Χ.Α. μυξοκλαίνε που ο Βενιζέλος είπε ότι θα κάνει αυτά που πρέπει για να αντιμετωπιστεί η Χ.Α.», γράφει στο Twitter η ψυχολόγος και πολιτική επιστήμονας Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, κηρύσσοντας την έναρξη της δράσης αυτής.

Από τα βέλη της Αλ Σάλεχ δεν ξεφεύγει ούτε ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης για τον οποίο λέει στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα:

«Οταν βγαίνει ο Κασιδιάρης και σου λέει στο κρητικό κανάλι ότι αν δεν ήμουν βουλευτής θα ήμουν συνταγματάρχης και θα έκανα πραξικόπημα, έχουμε χάσει κάθε όριο και πρέπει να αντιδράσει η δημοκρατία... Εμένα δεν με απασχολεί ποιος είναι αυτός ο Ηλίας Κασιδιάρης και τι έχει στο μυαλό του, αλλά ούτε ο Χίτλερ ήταν ευφυής ή θεωρούνταν ευφυής...».

Η απάντηση του Ηλία Κασιδιάρη στην Αφροδίτη Αλ Σάλεχ μέσω της ίδιας εφημερίδας ήταν, περιέργως, συγκρατημένη:

«Πληρώνεται καλά γι' αυτό που κάνει, όπως και όλοι όσοι ασχολούνται μαζί μας. Εξάλλου, και στο παρελθόν η συγκεκριμένη κυρία πληρωνόταν αδρά για τις συμβουλές που έδινε π.χ. στον κ. Βούγια όταν αυτός ήταν υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη».

Ποιά είναι η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ

Είναι εκατό τοις εκατό Ελληνίδα και οφείλει το ξενικό της όνομα στον πατέρα της Αλ Σάλεχ, Ελληνα γιατρό με καταγωγή από τη Συρία.

«Και για να τελειώνουμε με το αστείο περί της «αλλοδαπότητας» μου, κατάγομαι από παλιά θεατρική οικογένεια της Θεσσαλονίκης, που ακούει στο όνομα Γακίδη, και ο πατέρας μου είναι Έλληνας γιατρός με καταγωγή από τη Συρία. Όχι βέβαια πως θα επιτρέπονταν αυτός ο ρατσιστικός λόγος εάν δεν ήμουν Ελληνίδα» σημειώνει η ίδια στο βιογραφικό της.

Στο βιογραφικό της απαντούσε και στις επιθέσεις που δέχτηκε από ΜΜΕ για τη γυμνή φωτογράφιση που είχε κάνει στο παρελθόν:

Η τολμηρή φωτογράφιση

«Εδώ και έντεκα ολόκληρους μήνες υφίσταμαι μια συστηματική και επίμονη επίθεση από ορισμένα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ και blogs για ένα και μόνο (φαινομενικό) λόγο: γιατί προ δέκα ετών και οπωσδήποτε στο πλαίσιο των επαγγελματικών μου κινήσεων ως ηθοποιός έκανα μια φωτογράφηση, αντίστοιχη με φωτογραφήσεις που κάνουν και άλλες γυναίκες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και όχι μόνο από το χώρο του θεάματος.

Επιπλέον ταυτίστηκε, εκ του πονηρού φυσικά, η εργασία μου ως παρουσιάστρια της εκπομπής με την ίδια την παραγωγή της εκπομπής και η αμοιβή μου για την παρουσίαση της εκπομπής (800 ευρώ μικτά) με το κόστος του κάθε επεισοδίου (14.000 ευρώ). Όπως ακριβώς γινόταν επί πολλούς μήνες όταν τα ίδια Μέσα με κατηγορούσανε ότι λαμβάνω 5000 ευρώ ως σύμβουλος του Υπουργού, ενώ ο πραγματικός μου μισθός ήταν 942 ευρώ, κάτι που σαφώς γνωρίζανε καθώς το Υπουργείο ενημέρωνε διαρκώς και εις μάτην. Η λασπολογία και ο λαϊκισμός συνεχίζονταν, όπως ακριβώς συμβαίνει και τώρα.

Περίμενα να υπάρξει μια αντίδραση προστασίας. Περίμενα να ενεργοποιηθούν τα δημόσια αντανακλαστικά. Ματαίως. Συνειδητοποίησα εγκαίρως ότι από αυτό το δημόσιο λιθοβολισμό, καθ' όλα επικερδή, ήταν όλοι ευχαριστημένοι.

Ως εκ τούτου αποφάσισα να αρνηθώ την πρόταση για συνεργασία με την Εταιρεία Παραγωγής «Προσέγγιση» για την παρουσίαση της εκπομπής «Φυλές της Αθήνας», που έχει εγκριθεί από το ΔΣ της ΕΡΤ.

Η απόφαση μου αυτή ελήφθη όχι μόνο γιατί προφανώς και μπορώ να αντέξω αυτή τη δημόσια ταπείνωση, όχι μόνο γιατί οφείλω να προστατεύσω την οικογένειά μου και τους φίλους και συνεργάτες, αλλά και τη σωματική μου ακεραιότητα καθώς με έχουν καταστήσει ως τον απόλυτο στόχο φασιστικών και ακροδεξιών οργανώσεων. Αλλά και γιατί όλη αυτή η φασίζουσα ρητορική εξαπολύεται εναντίον μου και νομιμοποιείται από το γεγονός της φωτογράφισης και το γεγονός ότι είμαι γυναίκα (διότι – εκ παλαιοτάτων χρόνων – για ποιον λόγο μια γυναίκα προσλαμβάνεται κάπου εάν δεν είναι ερωμένη του εργοδότη της;;;), συμβάλει στον εκβαρβαρισμό της χώρας αλλά έχει και προσωπικές συνέπειες, με κυριότερη όλων τον επαγγελματικό αποκλεισμό μου.

Επιπλέον, εκτιμώ ότι εξαιτίας της αρνητικής δημοσιότητας, η παρουσία μου στην εκπομπή θα λειτουργήσει αρνητικά στο προσδοκώμενο το οποίο δεν είναι άλλο από το να γνωρίσουμε καλύτερα τον πολιτισμό που φέρει ο αλλοδαπός συμπολίτης μας.

«Είμαι Ελληνίδα»

Και για να τελειώνουμε με το αστείο περί της «αλλοδαπότητας» μου, κατάγομαι από παλιά θεατρική οικογένεια της Θεσσαλονίκης, που ακούει στο όνομα Γακίδη, και ο πατέρας μου είναι Έλληνας γιατρός με καταγωγή από τη Συρία. Όχι βέβαια πως θα επιτρέπονταν αυτός ο ρατσιστικός λόγος εάν δεν ήμουν Ελληνίδα.

Τέλος, συγχαίρω την ΕΡΤ για την πρωτοβουλία της προώθησης μιας εκπομπής για μετανάστες που θα είχε ως μοναδικό στόχο τη θωράκιση της κοινωνικής συνοχής και την αποτροπή της ξενοφοβίας, και λυπάμαι που η συνεργασία μας έληξε πριν ακόμα ξεκινήσει.

Σας ευχαριστώ,
Αφροδίτη Αλ Σάλεχ

Το βιογραφικό της, γραμμένο από την ίδια

ΥΣ. Παρόλο που είμαι σίγουρη πως πολύ καλά γνωρίζουν την πορεία μου τα ΜΜΕ, οφείλω να ενημερώσω για άλλη μια φορά:

-Έχω σπουδάσει Θέατρο στη Σχολή Βεάκη, Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πολιτικές Επιστήμες στο Πολιτικό της Νομικής Αθηνών,

-Έχω δύο διπλώματα (certifications) από το Πανεπιστήμιο του Sussex (Migration Politics) και Oxford University (Forced Migration),

-Ολοκληρώνω το μεταπτυχιακό μου στο Πολιτικό της Νομικής Αθηνών με θέμα «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» και ξεκινάω το μεταπτυχιακό μου στο CITY UNIVERSITY του Λονδίνου με θέμα Global Migration,

-Εχω εργαστεί σε Αθηναϊκές σκηνές, Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα, Τηλεόραση και Κινηματογράφο ως ηθοποιός επί 15 συναπτά έτη,

-Έχω συγγράψει δύο λογοτεχνικά βιβλία που εκδόθηκαν στους εκδοτικούς οίκους ΕΣΤΙΑ και ΩΚΕΑΝΙΔΑ,

-Έχω επί πέντε χρόνια συνεργαστεί με ΜΚΟ και Διεθνείς Οργανισμούς με θέμα τις μεταναστευτικές ροές,

-Έχω διδάξει θέατρο σε παιδιά μεταναστών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ενσωμάτωσης,

-Αρθρογραφώ στην Athens Voice σε θέματα μεταναστών,

-Εργάστηκα ως σύμβουλος του Υφυπουργού σε θέματα διαχείρισης μεταναστευτικών ροών για 11 μήνες, λαμβάνοντας 942 ευρώ το μήνα, δίχως να έχω με ιδία βούληση ρεπό ή άδεια κατά το διάστημα αυτό

Την υπερασπίζεται ο Πέτρος Τατσόπουλος

Ο συγγραφέας και βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος έχει υπερασπιστεί πολλές φορές την Αφροδίτη Αλ Σάλεχ από τις επιθέσεις που δέχεται για την τολμηρή φωτογράφιση. Οταν η Αλ Σάλεχ είχε πάρει εκπομπή στην ΕΡΤ ο Τατσόπουλος κατήγγειλε την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος:

«Τους ενοχλησε τους ηδονοβλεψιες δημοσιοκαφρους του Ελευθερου Τυπου που η Αφροδιτη Αλ Σαλεχ πηρε εκπομπη στην ΕΡΤ...καθως τοσο καιρο ηταν συμβουλος του Βουγια...συνεπως υπαρχει σκανδαλο κατα την εφημεριδα(ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ)...και γι'αυτο το λογο δημοσιευουν για ακομη μια φορα τις γυμνες φωτογραφισεις που ειχε κανει η ηθοποιος σε γνωστα περιοδικα...
Ας εκαναν αυτοι που την κατακρινουν τα μισα απ'οσα εχει κανει αυτη η γυναικα για τους μεταναστες και τους προσφυγες...και μετα ας μιλαγαν...
Τωρα απλα για ακομη μια φορα γινονται αθλια σκουλικια της δημοσιοκαφριλας αποδεικνυοντας ξανα για το ποιοι πραγματικα ειναι».

Και η Αλ Σάλεχ υπερασπίζεται τον Πέτρο Τατσόπουλο

Πριν ένα χρόνο και η Αφροδίτη Αλ Σαλέχ πήρε το μέρος του Τατσόπουλου απαντώντας στην Έλενα Ακρίτα που είχε κάνει επίθεση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το «αστειάκι» σχετικά με την αρρενωπότητα του Θόδωρου Κολοκοτρώνη.

«Η κα Ακρίτα, την οποία σέβομαι ως προσωπικότητα και εκτιμώ ως πέννα, στο σχετικό άρθρο της καταλογίζει στον κ. Τατσόπουλο «βλακεία», τονίζοντας ότι το Facebook είναι δημόσιο βήμα και συνεπώς θα πρέπει κανείς να προσέχει τι γράφει και να μη νιώθει ελεύθερος να κάνει «χαβαλέ» (sic). Θα μπορούσα ενδεχομένως να συμφωνήσω με το άρθρο (διατηρώντας πολλές επιφυλάξεις για τους λόγους που θα εξηγήσω στη συνέχεια) αν το «ζήτημα Τατσόπουλου» ήταν και το μοναδικό του είδους. Αλλά δεν είναι... Και θα ρωτήσω την κα Ακρίτα με κάθε ειλικρίνεια... (γιατί δεν έχουμε πια την πολυτέλεια των κεκαλυμμένων φράσεων) ... κι εγώ «χαβαλέ» είχα κάνει; και η κα Δραγώνα, «χαβαλέ» είχε κάνει; και τα παιδιά που ξυλοφορτώνονται σε διάφορες πλατείες «χαβαλέ» είχανε κάνανε;

Εάν θέλουμε να επιρρίψουμε ατομικές ευθύνες που οφείλονται σε προσωπικό σφάλμα, εγγενής αδυναμία ή κάποιον τυχαίο εξωγενή παράγοντα ... είναι εύκολο. Πάντα θα βρίσκεται κάποιος λόγος (αλλά μήτε αίτιο, μήτε αιτιατό) - ο Πέτρος είναι βλάκας, εγώ ελαφρών ηθών, τα παιδια μετανάστες κοκ... είναι όμως και αποτελεσματικό; Θα διώξει το διάβολο που εγκαθίσταται με βήμα γοργό στη χώρα μας και στις ζωές μας; ... φοβάμαι πως όχι. Το να προσποιούμαστε, στον εαυτό μας πρωτίστως (διότι αναγνωρίζω τις καλές προθέσεις της κα Ακρίτα) ότι κάτι δεν συμβαίνει, δεν σημαίνει ότι παύει να υφίσταται. Σε κάθε περίπτωση, το Facebook ως ανοιχτό φόρουμ, είναι ένας αμιγώς πολιτικός χώρος και μας το τόνισαν αυτό τα γεγονότα στην Αίγυπτο, στην Τυνησία, αλλά και ο αγώνας που γίνεται στη Κίνα για ελεύθερο διαδίκτυο...» έγραφε η Αλ Σάλεχ.

Σκέψεις της Αλ Σάλεχ για τη Χρυσή Αυγή

«...Η ΧΑ κινείται έξυπνα. Δεν δείχνει σημάδια ότι μπορεί αυτή η βία κάποτε να στραφεί και κατά της φιλήσυχης μεσαίας τάξης. Οι επιθέσεις της είναι κυρίως συμβολικές και στοχευμένες. Όμως, δεν θα αργήσει αυτή η στιγμή που θα στραφεί εναντίων όλων. Ξεκίνησε από μετανάστες, στράφηκε κατά των ομοφυλόφιλων, έπειτα κατά των πολιτικών, των δημοσιογράφων, των καλλιτεχνών που αρθρώνουν διαφορετική άποψη. Και τα χειρότερα έπονται. Πάντα έτσι γίνεται. Όσο πιο αργά γίνει αντιληπτό, τόσο πιο μεγάλο θα είναι το κακό και δύσκολη η αντιστροφή του.

Ας πάμε όμως λίγο πιο πίσω. Η Χρυσή Αυγή είναι η απάντηση στην ανάγκη για ασφάλεια. Η ΧΑ ήρθε να καλύψει το κενό που υπήρχε. Δεν δημιούργησε το κενό και τις προϋποθέσεις.........Ένας πρώτος σταθμός είναι σίγουρα ο Δεκέμβρης του 2008. Τότε, για πρώτη φορά, η βία που υπέβοσκε στην ελληνική κοινωνία εκφράστηκε – και εκφράστηκε άγρια. Δεν ήταν η επανάσταση των αναρχικών των Εξαρχείων. Ήταν η μαζική και τυφλή αντίδραση της μεσαίας τάξης. Ήταν τα παιδιά αυτά των ακριβών σχολείων, που ένιωθαν να χάνεται η γη κάτω από τα πόδια τους, που βγήκαν στο δρόμο για να φωνάξουν. Εκεί φάνηκε πως δεν υπήρχε δύναμη να συγκρατήσει τον όχλο. Λίγο αργότερα, η οργή εκείνη κρύφτηκε, αλλά δεν εξαλείφθηκε, λόγω των νέων φόβων που προστέθηκαν – ο φόβος της τρομοκρατίας και ο φόβος από την επιδείνωσης της κρίσης.

Όμως, το 2008 έδωσε το μήνυμα: Η ελληνική κοινωνία είχε περάσει σε άλλο στάδιο, ήταν έτοιμη για τα πάντα. Η Δημοκρατία ήταν σε αμφισβήτηση. Πολλοί είδαν τα γεγονότα του 2008 και αρκετοί τα κατάλαβαν, αλλά δυστυχώς όχι αυτοί που είχαν τη συντεταγμένη αρμοδιότητα. Η Χ.Α. είδε στα γεγονότα του 2008 τη φοβισμένη μεσαία τάξη, που ήθελε να κερδίσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είδε την οργή των νέων παιδιών ως πρόσφορο έδαφος για να αναπτυχθεί.......

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι και στους τρείς σταθμούς ανάδυσης του φαινομένου της Χρυσής Αυγής (Μαρφίν, Κερατέα και Αγανακτισμένοι), πρωτοστάτησε η ακραία Αριστερά (συνιστώσες ΣΥΡΙΖΑ και αριστεριστές), δημιουργώντας τον ιδανικό βιότοπο για την εξάπλωση και καθιέρωση της Χρυσής Αυγής, ανοίγοντας κυριολεκτικά το δρόμο για την πολιτική της καθιέρωση. Όπως και δεν είναι τυχαίο πως αυτοί οι τρείς σταθμοί, συν το 2008, θεωρούνται ταμπού από την Αριστερά.....»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ