Ο Λοβέρδος: Διώχνουν τον επιτυχημένο πρόεδρο ΕΛΓΑ για να κάνουν ρουσφέτι στον Βασίλη Εξαρχο - iefimerida.gr

Ο Λοβέρδος: Διώχνουν τον επιτυχημένο πρόεδρο ΕΛΓΑ για να κάνουν ρουσφέτι στον Βασίλη Εξαρχο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κατήγγειλε σήμερα ότι το ΠΑΣΟΚ εκδιώκει τον επιτυχημένο πρόεδρο του ΕΛΓΑ (Ελληνικές Γεωργικές Ασφαλίσεις) Θεόδωρο Σαρρή για να βάλει στη θέση του τον αποτυχόντα πολιτευτή Βασίλη Εξαρχο.

«Καταγγέλω ως ανεξάρτητος βουλευτής αυτή την αλλαγή και καλώ την κυβέρνηση να πει ποιός επέλεξε τον πολιτευτή που θα αντικαταστήσει τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και με ποιά κριτήρια έγινε η αντικατάστασή του» δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος στο ραδιόφωνο Alpha98,9. O πρώην υπουργός κάλεσε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης «να μην είναι κηπουρός» και να αρνηθεί αυτή την αλλαγή ενώ κάλεσε τα άλλα κόμματα, πλην ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ που συμμετέχουν στην τοποθέτηση στελεχών στο Δημόσιο, να ανταποκριθούν στο εθνικό τους χρέος και να εναντιωθούν στην απόφαση.

Ας σημειωθεί ότι ο ΕΛΓΑ, πριν τον αναλάβει ο Θεόδωρος Σαρρής το 2010 είχε φτάσει να είναι πνιγμένος στα χρέη –χρωστούσε 4,2 δισ. ευρώ και μαζί με τον ΟΣΕ ήταν οι δύο πρωτεργάτες του κρυφού χρέους. Κάθε χρόνο, διακρινόταν στην υπερπαραγωγή ελλειμμάτων - δημιουργούσε νέο έλλειμμα 400 εκατ. ευρώ περίπου.

Μέσα σε ενάμιση χρόνο από τον Απρίλιο 2010, όταν ανέλαβε καθήκοντα προέδρου του ΕΛΓΑ, ο Θεόδωρος Σαρρής και οι συνεργάτες του πέτυχαν να θέσουν τον Οργανισμό σε τελείως άλλη τροχιά: Αντί για ελλείμματα, ο ΕΛΓΑ άρχισε να έχει πλεονάσματα της τάξης των 100 εκατ. ευρώ ετησίως. Αρνήθηκε, μάλιστα, να εισπράξει τα 40 εκατ. που διά νόμου του προσφέρονται ως επιδότηση – διότι δεν τα χρειάζεται.

Η διοίκηση των ΕΛΓΑ άλλαξε τις διαδικασίες είσπραξης εσόδων, ώστε να μην πληρώνουν μόνον οι έντιμοι αγρότες και διπλασιάστηκαν τα ετήσια έσοδα, από 75 σε 150 εκατ. ευρώ περίπου. Επίσης, κατήργησε τις ρουσφετολογικές, άχρηστες προσλήψεις και έκοψε τις ψεύτικες αποζημιώσεις σώζοντας τον ΕΛΓΑ από την βέβαιη κατάρρευση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ