Ανοίγουν τα ταμεία για καταβολή του εφάπαξ - iefimerida.gr

Ανοίγουν τα ταμεία για καταβολή του εφάπαξ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποσό 1,13 δισ. από τα χρήματα της δόσης θα κατευθυνθεί στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων για την άμεση καταβολή των εφάπαξ. Η αρχή θα γίνει με τις αιτήσεις που είναι σε εκκρεμότητα από το 2010.

Ανοίγει η στρόφιγγα των εφάπαξ σε 40.000 υπαλλήλους οι οποίοι αναμένουν εδώ και δύο χρόνια. Η κυβέρνηση έχει στόχο να γίνονται πληρωμές σε 3.500 ασφαλισμένος κάθε μήνα.

Η αρχή θα γίνει από τις αιτήσεις που είναι σε εκκρεμότητα από το 2010 και τα εφάπαξ να καταβληθούν ως τον Μάρτιο του 2013 ώστε στη συνέχεια να εξετασθούν οι αιτήσεις του 2011.

Ομάδες εργασίας δημιουργήθηκαν στον ασφαλιστικό φορέα ώστε τα εφάπαξ να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό και μέσα στις επόμενες ημέρες το ταμείο θα στελεχωθεί με 25 επιπλέον υπαλλήλους.

Ας σημειωθεί ότι το εφάπαξ θα καταβληθεί μειωμένο ως και 38% και οι απώλειες μπορεί να φθάσουν έως και 23.000 ευρώ. Το βοήθηκε μειώθηκε πέρυσι κατά 20% για όσους κατέθεσαν τις αιτήσεις τους το 2011 και κατά 15% για τις αιτήσεις του 2010.

Παράλληλα, κονδύλι 245 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθεί προς τον Κλάδο Πρόνοιας Προσωπικού ΔΕΗ, τον Λογαριασμό Πρόνοιας Προσωπικού ΙΚΑ και το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ