Καμπανάκι κρούει ξανά ο Χόρστ Ράιχενμπαχ - iefimerida.gr

Καμπανάκι κρούει ξανά ο Χόρστ Ράιχενμπαχ

Καμπανάκι κρούει ξανά ο Χόρστ Ράιχενμπαχ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Καθυστερήσεις και παλινωδίες σε κρίσιμους τομείς διαπιστώνει η Ομάδα Κρούσης του Χόρστ Ράιχενμπαχ στην Έκθεση που δημοσιοποιείται τη Δευτέρα, ενισχύοντας παράλληλα τη παρουσία της σχεδόν σε όλη τη δημόσια διοίκηση.

Ειδικότερα, αν και παρατηρεί ότι υπάρχει βελτίωση σε πεδία όπως η Υγεία, η Ομάδα Κρούσης διαπιστώνει ότι το σοβαρότερο πρόβλημα είναι οι καθυστερήσεις στο πεδίο της Φοροδιαφυγής, με τις πληροφορίες να αναφέρουν μάλιστα ότι η Ομάδα Κρούσης θα παράσχει στο υπουργείο Οικονομικών τη κατάλληλη τεχνογνωσία για τη σύμβαση που πρόκειται να υπογράψει με την Ελβετία για τις ελληνικές καταθέσεις. Καθυστερήσεις καταγράφονται, επίσης, στην ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, όπως επίσης στη διευθέτηση του θέματος των χωματερών.

Κατόπιν τούτου, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη ότι η Ομάδα του Χόρστ Ράιχενμπαχ αφενός θα πληθύνει με την έλευση τεχνοκρατών από τα κράτη- μέλη της Ευρωζώνης αφετέρου ήδη έχει επεκτείνει το πεδίο δράσης της. Έμφαση δίνεται κατ' αρχήν στην αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης, πεδίο που έχουν αναλάβει οι Γάλλοι και όπως λένε πηγές της Κομισιόν, όποια αλλαγή γίνεται από εδώ και πέρα στο Δημόσιο, θα έχει τη γαλλική "σφραγίδα".

Το πεδίο της Υγείας έχουν αναλάβει Γερμανοί και Σουηδοί εμπειρογνώμονες, ενώ ομάδα τεχνοκρατών επεξεργάζεται τον Οδικό Χάρτη για τη καταπολέμηση της Διαφθοράς, όπου αναμένεται η τοποθέτηση επικεφαλής ειδικής Ομάδας.

Ιδιαίτερη μνεία λαμβάνεται για τη ταχύτερη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, όπως επίσης για τη παροχή ρευστότητας στη πραγματική οικονομία, κυρίως μέσω της καλλίτερης λειτουργίας των ειδικών Ταμείων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ