Λοβέρδος: Να ιδρύσουμε ένα νέο σοσιαλδημοκρατικό, ευρωπαϊκό κόμμα - iefimerida.gr

Λοβέρδος: Να ιδρύσουμε ένα νέο σοσιαλδημοκρατικό, ευρωπαϊκό κόμμα

Λοβέρδος: Να ιδρύσουμε ένα νέο σοσιαλδημοκρατικό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ανδρέας Λοβέρδος με άρθρο του σήμερα στην ιστοσελίδα της ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ δίνει το στίγμα του νέου κόμματος που θα ιδρύσει.

Το κείμενο του Ανδρέα Λοβέρδου έχει ως εξής

«Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία με ριζοσπαστική βούληση είναι ο πολιτικός σχηματισμός που λείπει από την Ελλάδα. Το διαπιστώνει και η απόλυτη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Τι σημαίνει όμως αυτό; Σημαίνει α) επιμονή στη Δημοκρατία. Όχι στην ευδαίμονα, αλλά τη Δημοκρατία της ανάγκης, για την περίοδο της κρίσης. β) Κοινωνική αναδιανομή. Δηλαδή δικαιοσύνη μέσω του κοινωνικού κράτους, που πρέπει να λειτουργεί όχι για το προσωπικό ή τους προμηθευτές του, αλλά για τους φτωχούς, τους ασθενείς , τους ασφαλισμένους. γ) Ρύθμιση της αγοράς μέσω της αναβάθμισης της επιτροπής ανταγωνισμού και της επιτροπής κεφαλαιαγοράς, οι οποίες ποτέ δεν λειτούργησαν με πραγματικούς όρους.

Και πάνω απ΄ όλα, επιμονή στην υποστήριξη της εθνικής διάρκειας. Είναι χρέος μας, πρωτεύον αυτό, όπως ήταν και θα είναι όλων των γενεών των Ελλήνων. Αυτές είναι οι αναγκαίες πολιτικές. Δίχως φλυαρία αλλά με διάλογο, δίχως προσχήματα και υπεκφυγές μέσω προτάσεων –«στρίβειν δια του αρραβώνος», αλλά με τη δημιουργία κοινού χώρου και με ανοιχτά όλα μα όλα τα θέματα πρέπει να προχωρήσουμε στη διαμόρφωση ενός νέου κόμματος. Η πορεία αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη. Η ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ που ιδρύσαμε αυτή την προοπτική θα υπηρετήσει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ