Πως αποφεύχθηκε ένα ακόμη λουτρό αίματος σε αμερικανικό σχολείο - iefimerida.gr

Πως αποφεύχθηκε ένα ακόμη λουτρό αίματος σε αμερικανικό σχολείο

Πως αποφεύχθηκε ένα ακόμη λουτρό αίματος σε αμερικανικό σχολείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο παρά πέντε εποφεύχθη, όπως φαίνεται, ένα ακόμη λουτρό αίματος σε αμερικανικό σχολείο, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα οι αστυνομικές αρχές της Οκλαχόμα συνέλαβαν έναν μαθητή λυκείου με την κατηγορία ότι σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση και να τοποθετήσει εκρηκτικούς μηχανισμούς στο σχολείο του!

Σύμφωνα με Σαββατιάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας Tulsa World, ο Σάμι Ιγκλμπιαρ Τσάβες, 18 ετών, συνελήφθη την Παρασκευή στο σπίτι του στο Μπάρτλεσβιλ της Οκλαχόμα, την ίδια ημέρα που ο Ανταμ Λάτζα σκότωσε 20 παιδιά και έξι ενήλικους σε δημοτικό σχολείο στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ.

Στο κατηγορητήριο σε βάρος του αναφέρεται ότι προσπάθησε να στρατολογήσει συμμαθητές του οι οποίοι θα οδηγούσαν τα άλλα παιδιά στην αίθουσα συνελεύσεων του σχολείου. Εκεί σκόπευε να κλείσει τις πόρτες τοποθετώντας αλυσίδες και να αρχίσει να τους πυροβολεί. «Τους είπε επίσης ότι αν οι βοηθοί του δεν έκαναν αυτό που έπρεπε δεν θα δίσταζε να τους σκοτώσει κι αυτούς», προσθέτει η εφημερίδα.

Ο Τσάβες είπε στους συμμαθητές του ότι θα τοποθετούσε βόμβες στις πόρτες της αίθουσας και θα τις πυροδοτούσε όταν θα έφτανε η αστυνομία.

Ο νεαρός προφυλακίστηκε και το δικαστήριο όρισε εγγύηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων για την αποφυλάκισή του.

Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε την Πέμπτη, μία ημέρα αφότου ο Τσάβες προσέγγισε συμμαθητές του στην καφετέρια του σχολείου και ζήτησε να τον βοηθήσουν. Ενας από αυτούς ενημέρωσε τον διευθυντή του λυκείου, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία.

Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο ο Τσάβες είχε χρησιμοποιήσει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του σχολείου για να αναζητήσει πληροφορίες για όπλα, βόμβες και τη σφαγή στο Λύκειο Κολουμπάιν, το 1999.

Φέρεται μάλιστα να δήλωσε την περασμένη εβδομάδα σε έναν καθηγητή ότι αγόρασε ένα όπλο, αλλά παραμένει ασαφές αν όντως είχε στην κατοχή του όπλα.

(ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ