Η άνοδος και η πτώση των συνεργατών του Λαυρεντιάδη - iefimerida.gr

Η άνοδος και η πτώση των συνεργατών του Λαυρεντιάδη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τη σύλληψη του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε και συνέλαβε στελέχη της τράπεζας «Proton», οι οποίοι κατηγορούνται ως συνεργάτες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για άμεση συνέργεια στη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και απάτη από κοινού.

Πρόκειται για τους Τρύφωνα Κολλίντζα, Αντώνη Αθανάσογλου, Δημήτρη Σαραμαντή.

Όπως αναφέρει και το «Έθνος» ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Τρύφων Κολλίντζας -αριστερά στη φώτο- που συνελήφθη από άντρες της Ελ.ΑΣ στη Φιλοθέη είναι καθηγητής στο οικονομικό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα και ανέλαβε τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου της Proton Bank από τον Μάρτιο έως και τον Αυγουστο του 2010. Είχε διατελέσει πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής.

Ο Αντώνης Αθανάσογλου -στο κέντρο της φώτο- ήταν ένας από τους ανθρώπους που ίδρυσαν την Proton Bank και μάλιστα ανήλθε στη θέση του αντιπροέδρου στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας, όταν ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών. Μάλιστα ήταν ένα από τα στελέχη που είχε προχωρήσει σε ειδικό διακανονισμό για την αμοιβή του, αφού είχε ζητήσει να πληρώνεται σε μετοχές.

Το τρίτο πρόσωπο, ο Δημήτρης Σαραμαντής -δεξιά στη φώτο-, τον οποίο εντόπισαν οι αρχές στο Κολωνάκι και του πέρασαν χειροπέδες κατάφερε να ανέβει στην ιεραρχία της Proton Bank σχετικά γρήγορα και να πάρει τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου, μόλις ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης απέκτησε την τράπεζα. Παράλληλα ο Δημήτρης Σαραμαντής είχε συμμετοχή στο τμήμα πιστοδοτήσεων, το οποίο εξέταζε τις αιτήσεις για τη λήψη επιχειρηματικών δανείων.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ