Ινδία: Εδωσε πίσω το Όσκαρ για να μην της το κλέψουν - iefimerida.gr

Ινδία: Εδωσε πίσω το Όσκαρ για να μην της το κλέψουν

Ινδία: Εδωσε πίσω το Όσκαρ για να μην της το κλέψουν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνθρωποι της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου όταν έλαβαν ένα courier με ένα βραβείο Οσκαρ. Το βραβείο τους έστειλε η σχεδιάστρια κοστουμιών του Μπόλιγουντ Μπανού Αθάγια, η πρώτη Ινδή που κέρδισε Όσκαρ και τους έγραφε πως στην Ινδία θα της το κλέψουν. Οπότε καλύτερα είναι να φυλαχτεί στην Ακαδημία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times of India, η Αθάγια που είναι 86 ετών, η οποία έχει διαγνωσθεί με όγκο στον εγκέφαλο, έστειλε με courier το αγαλματίδιο στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.

Όπως δήλωσε η ίδια, δεν ήθελε το βραβείο της να έχει την ίδια τύχη με το μετάλλιο του Νόμπελ Λογοτεχνίας που είχε κερδίσει το 1913 ο ποιητής και θεατρικός συγγραφέας Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ, το οποίο εκλάπη το 2004 από την πενεπιστημιούπολη Σαντινεκετάν της Δυτικής Βεγγάλης και το οποίο δε βρέθηκε ποτέ.

«Ηταν ένα βάρος για μένα», δήλωσε στην εφημερίδα η Αθάγια, η οποία κέρδισε το Όσκαρ για τα κοστούμια στην ταινία «Γκάντι», του Ρίτσαρντ Ατένμπορο, το 1982. «Ηθελα το βραβείο να είναι ασφαλές και στα κατάλληλα χέρια», τόνισε.

«Στην Ινδία δεν εμπιστεύομαι κανένα να το φυλάξει. Εδώ, τέτοια βραβεία δεν έχουν αξία και ούτε προστατεύονται η κληρονομιά και τα πράγματα που ανήκουν στον πολιτισμό μας», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ