Μακελειό σε σχολείο στις ΗΠΑ - 27 νεκροί, εκ των οποίων 18 παιδιά [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Μακελειό σε σχολείο στις ΗΠΑ - 27 νεκροί, εκ των οποίων 18 παιδιά [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πανικός επικρατεί στην πόλη Νιουτάουν του Κονέκτικατ έπειτα από την ένοπλη επίθεση ενός άνδρα σε δημοτικό σχολείο.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τις Αρχές της περιοχής, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 27 άνθρωποι μεταξύ των οποίων 18 μικρά παιδιά.

Ο δράστης, ένας ενήλικας, είναι νεκρός.Ήταν οπλισμένος με τέσσερα όπλα και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, σύμφωνα με το κανάλι WABC, ενώ ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες έκαναν λόγο και για έναν δεύτερο ένοπλο.

Μακελειό σε σχολείο στις ΗΠΑ - 27 νεκροί, εκ των οποίων 18 παιδιά [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού CBS αστυνομικοί συνέλαβαν και κρατούν έναν άνδρα που εντοπίστηκε στο δάσος κοντά στο σχολείο και ο οποίος φορούσε παντελόνι παραλλαγής.

Μακελειό σε σχολείο στις ΗΠΑ - 27 νεκροί, εκ των οποίων 18 παιδιά [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι νεκροί ο ψυχολόγος και ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Sandy Hook -στο οποίο φοιτούν παιδιά ηλικίας 5 με 10 ετών.

Μακελειό σε σχολείο στις ΗΠΑ - 27 νεκροί, εκ των οποίων 18 παιδιά [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 2

Όλα τα σχολεία της περιοχής έχουν κλείσει μετά το περιστατικό, όπως ανακοίνωσε η αρχή που είναι αρμόδια για τα δημόσια σχολεία του Νιουτάουν.

Μακελειό σε σχολείο στις ΗΠΑ - 27 νεκροί, εκ των οποίων 18 παιδιά [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 3

Στα βίντεο που προβλήθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται περιπολικά και ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο. «Τα πράγματα είναι άσχημα» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ένας αξιωματούχος της Πολιτείας που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Μακελειό σε σχολείο στις ΗΠΑ - 27 νεκροί, εκ των οποίων 18 παιδιά [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 4

«Είναι φοβερό», είπε μια μητέρα, η Μπράντα Λεμπίνσκι, που έσπευσε στο σχολείο όπου φοιτά η μικρή κόρη της. «Όλοι ήταν σε κατάσταση υστερίας, γονείς, μαθητές. Έβγαιναν από το σχολείο παιδιά μέσα στα αίματα. Δεν ξέρω αν τα είχαν πυροβολήσει αλλά ήταν ματωμένα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Λεμπίνσκι, μια άλλη μητέρα που βρισκόταν στο σχολείο την ώρα που ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί, της είπε ότι ένας «μασκοφόρος» μπήκε στο γραφείο του διευθυντή και μάλλον τον πυροβόλησε. Ο δάσκαλος στην τάξη όπου φοιτά η κόρη της Λεμπίνσκι «κλείδωσε αμέσως την πόρτα και έβαλε όλα τα παιδιά στη γωνία της αίθουσας».

Μακελειό σε σχολείο στις ΗΠΑ - 27 νεκροί, εκ των οποίων 18 παιδιά [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 5

Ένα κορίτσι που μίλησε στο NBC περιέγραψε ότι άκουσε επτά δυνατούς κρότους ενώ βρισκόταν στο γυμναστήριο. Τα άλλα παιδιά άρχισαν να κλαίνε και οι δάσκαλοι τα πήγαν σε ένα διπλανό γραφείο. «Ένας αστυνομικός μπήκε και μας είπε να τρέξουμε έξω και αυτό κάναμε», πρόσθεσε το κορίτσι.

Μακελειό σε σχολείο στις ΗΠΑ - 27 νεκροί, εκ των οποίων 18 παιδιά [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 6

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για το περιστατικό από τον διευθυντή της ομοσπονδιακής αστυνομίας Ρόμπερτ Μίλερ και τον κυβερνήτη του Κονέκτικατ Νταν Μαλόι.

Μακελειό σε σχολείο στις ΗΠΑ - 27 νεκροί, εκ των οποίων 18 παιδιά [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 7

Το Νιουτάουν είναι μια πόλη 27.000 κατοίκων στην κομητεία Φέρφιλντ. Βρίσκεται 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Χάρτφορντ και 130 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Νέας Υόρκης.

Ο δράστης σκότωσε και τους γονείς του σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ

Ο άνδρας που είναι υπεύθυνος για το μακελειό το οποίο προκάλεσε πολλούς νεκρούς, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σήμερα το πρωί σε ένα σχολείο στο Κονέκτικατ, στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες, σκότωσε επίσης και τους γονείς του, μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο νεαρός άνδρας, που προσδιορίζεται ως Ράιαν Λάνζα, 24 ετών, σκότωσε τον πατέρα του στην κατοικία του και στη συνέχεια μετέβη με αυτοκίνητο στο σχολείο, όπου έγινε το μακελειό, και σκότωσε και τη μητέρα του, η οποία εργαζόταν εκεί, σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο.

Μεσίστιες οι σημαίες στις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε σήμερα την εντολή οι σημαίες να είναι μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια των ΗΠΑ για τέσσερις ημέρες, φόρος τιμής στη μνήμη των θυμάτων του μακελειού σε δημοτικό σχολείο στο Κονέκτικατ.

«Ως ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα αυτών των παράλογων πράξεων βίας στο Νιούταουν του Κονέκτικατ», οι σημαίες θα είναι μεσίστιες σε κυβερνητικά κτίρια, στρατιωτικές βάσεις και πρεσβείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με το διάταγμα αυτό που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο και αφορά επίσης και τα πολεμικά πλοία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ