ΣΥΡΙΖΑ: «Βάρβαρο» το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – Αναγκαία η απλοποίησή του - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: «Βάρβαρο» το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – Αναγκαία η απλοποίησή του

ΣΥΡΙΖΑ: «Βάρβαρο» το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – Αναγκαία η απλοποίησή του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κριτική στην κυβέρνηση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «η επικοινωνιακή καταιγίδα που εξαπέλυσαν οι μνημονιακές δυνάμεις τους τελευταίους έξι μήνες, δεν μπορεί να καλύψει τα πραγματικά δεδομένα».

«Τα μεγάλα λόγια, οι δεσμεύσεις, οι προγραμματικές συμφωνίες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, οι "κόκκινες γραμμές" και οι απειλές, εξανεμίστηκαν, αφήνοντας πίσω τους μια βάρβαρη φορολογική πολιτική» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που συμπληρώνει πως η φορολογική δικαιοσύνη που υπόσχονταν προεκλογικά οι κυβερνητικοί εταίροι μεταφράστηκε σε ελαφρύνσεις για τους έχοντες και εξόντωση των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων.

«Η έλλειψη πολιτικής βούλησης για την πάταξη της φοροδιαφυγής, αποτυπώνεται για άλλη μια φορά. Φοροδιαφυγή υπάρχει γιατί το ίδιο το πολιτικό σύστημα το επιτρέπει και την ενθαρρύνει» συμπληρώνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως η πάταξη της φοροδιαφυγής, διαρκώς αναβάλλεται για το μέλλον, στερώντας την κοινωνία από πολύτιμα έσοδα, την ώρα που τα μεγάλα εισοδήματα θα ελαφρυνθούν καθώς τα μεγάλα εισοδήματα από ενοίκια θα πληρώσουν λιγότερο φόρο, ενώ τα μερίσματα θα πληρώσουν φόρο 10% από 25% που ίσχυε προηγουμένως.

«Μεγάλες κατηγορίες πολιτών, θα επιβαρυνθούν -για άλλη μια φορά- με τις νέες διατάξεις, είτε λόγω του "εγκλήματός" τους να έχουν παιδιά, είτε επειδή είχαν εκπτώσεις δαπανών που θα καταργηθούν ή θα μειωθούν και για παρά πολλούς άλλους λόγους» συμπληρώνει το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αναγκαία απλοποίηση του φορολογικού συστήματος μετατράπηκε σε ανέκδοτο, αφού πλέον θα ισχύει άλλη κλίμακα για μισθούς-συντάξεις, άλλη κλίμακα για ελεύθερους επαγγελματίες και άλλη για τα ενοίκια» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ που επισημαίνει την ανάγκη το φορολογικό σύστημα να αντιμετωπιστεί με κεντρικό σχεδιασμό με σκοπό την απλοποίηση, την ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, την αναπτυξιακή προοπτική και την ύπαρξη επιτέλους ενός συνολικού σχεδίου για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ