Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Λαυρεντιάδης μετά την απολογία του στον Ευαγγελισμό - iefimerida.gr

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Λαυρεντιάδης μετά την απολογία του στον Ευαγγελισμό

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Λαυρεντιάδης μετά την απολογία του στον Ευαγγελισμό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η δεύτερη ειδική ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη επισκέφθηκε τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στον Ευαγγελιμό, του απήγγειλε και επισήμως πέντε κακουργηματικές κατηγορίες, άκουσε επί μιάμιση ώρα την απολογία του και στη συνέχεια του ανακοίνωσε ότι κρίνεται προφυλακιστέος, καθώς εκτός των άλλων θεωρείται ύποπτος φυγής στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Λαυρεντιάδης αρνήθηκε τις κατηγορίες και επανέλαβε στην ανακρίτρια ότι πρόθεσή του από την πρώτη στιγμή ήταν να επιστρέψει τα χρήματα που είχε ζημιώσει την Proton Bank και ότι είχε ήδη επιστρέψει 51 εκατ. ευρώ στο στάδιο της προδικασίας.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον κ. Λαυρεντιάδη αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και υπεξαίρεσης σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της απιστίας.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τον κ. Λαυρεντιάδη συνελήφθησαν άλλοι τρεις κατηγορούμενοι στην υπόθεση Λαυρεντιάδη.

Οι τρεις συλληφθέντες είναι οι εξής:

  • Αντώνης Αθανασόγλου, πρώην αντιπρόεδρος της Proton Bank
  • Δημήτρης Σαραμαντής, Μέλος του Δ.Σ. της Proton Bank
  • Τρύφων Κολίντζας, Διευθύνων Σύμβουλος της Proton Bank

Επίσης έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για δύο ακόμη άτομα τα οποία δεν έχουν εντοπιστεί προς το παρόν, ενώ σύμφωνα υπάρχουν και άλλα εντάλματα έτοιμα προς επίδοση. Συνολικά 29 άτομα κατηγορούνται στην υπόθεση Λαυρεντάδη, σύμφωνα με το πόρισμα που έχει συντάξει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ