ΠΑΣΟΚ: «Επιστρέφουμε στην κοινωνία» - «Ναι» στο φορολογικό νομοσχέδιο - iefimerida.gr

ΠΑΣΟΚ: «Επιστρέφουμε στην κοινωνία» - «Ναι» στο φορολογικό νομοσχέδιο

ΠΑΣΟΚ: «Επιστρέφουμε στην κοινωνία» - «Ναι» στο φορολογικό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την στήριξή του στην κυβέρνηση συνεργασίας για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση και οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις επανέλαβε με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως θα ψηφίσει στη Βουλή ότι αφορά στις υποχρεώσεις που ανέλαβε η χώρα από τις δανειακές συμβάσεις.

«Στα πλαίσια αυτά οι πρόσφατες αποφάσεις των ευρωπαϊκών οργάνων δημιουργούν τις συνθήκες για τη νέα αφετηρία που έχει ανάγκη ο τόπος. Επαναφέρουν την αισιοδοξία και την ελπίδα» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και συμπληρώνει: «Όμως την ίδια ώρα είμαστε αποφασισμένοι να αποκαταστήσουμε τις γέφυρες επικοινωνίας με τα κοινωνικά στρώματα που θέλουμε να εκφράσουμε και στα οποία ανήκουν τόσο οι ζωντανές δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, όσο και εκείνοι που βιώνουν τη φτώχεια και τον κίνδυνο του κοινωνικού αποκλεισμού».

Επίσης, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν πως με τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει εντός και εκτός βουλής, «επανασυνδεόμαστε, επιστρέφουμε στην κοινωνία για να εξασφαλίσουμε την Κοινωνική Συνοχή, το δίχτυ ασφαλείας για όλους τους πολίτες».

Ανάμεσα σε αυτά που προτείνει και διεκδικεί το ΠΑΣΟΚ είναι μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, στη Δημόσια Διοίκηση, στο σύστημα Υγείας, ώστε να «γίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα» όπως είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Παράλληλα, προωθούνται προτάσεις Νόμου για το Ταμείο Αλληλεγγύης των Γενεών και για τους δανειολήπτες, πρωτοβουλίες στήριξης των δημοκρατικών θεσμών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, ενώ στην Ιπποκράτους επεξεργάζονται πρωτοβουλία για την αλλαγή του μοντέλου Διακυβέρνησης, την Αναθεώρηση του Συντάγματος και φυσικά την αλλαγή του Εκλογικού Νόμου.

«Όταν το πολιτικό σύστημα αλλάζει και οι κυβερνήσεις συνεργασίας γίνονται πράξη, δεν μπορεί να λειτουργείς με ένα εκλογικό νόμο που μόνο σε διχαστικές καταστάσεις μπορεί να οδηγήσει» συμπληρώνει το ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ