Η καλοζωία συνιστά πρώτη αιτία θανάτου και ασθενειών σύμφωνα με ιατρική έρευνα - iefimerida.gr

Η καλοζωία συνιστά πρώτη αιτία θανάτου και ασθενειών σύμφωνα με ιατρική έρευνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για «ολέθρια ειρωνεία»: ο κόσμος έχει μεν σημειώσει τεράστια πρόοδο στην καταπολέμηση θανατηφόρων ασθενειών, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί σημαντικά ο μέσος όρος ζωής, ωστόσο ασθενούμε συχνότερα, αντιμετωπίζοντας χρόνια προβλήματα υγείας που μας επιβαρύνουν τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Αυτή είναι η ειρωνεία στην οποία καταλήγει πενταετής έρευνα του Ινστιτούτου Αξιολόγησης της Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, η οποία αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη ιατρική μελέτη που έχει εκπονηθεί ποτέ σε παγκόσμιο επίπεδο σε θέματα υγείας.

Μεταξύ άλλων, η έρευνα συμπεραίνει ότι τη στιγμή που το φαινόμενο του υποσιτισμού υποχωρεί ως πρωταρχικό αίτιο θανάτων και ασθενειών σε όλο τον κόσμο, τη θέση του έρχεται να πάρει ο υπερβολικός σιτισμός και η παχυσαρκία.

Μάλιστα, τα ποσοστά θανάτων που οφείλονται σε υπερσιτισμό ήταν τρεις φορές μεγαλύτερα (3.000.000) από τα αντίστοιχα λόγω υποσιτισμού.

Στο σύγχρονο κόσμο, τα μείζονα προβλήματα υγείας συνίστανται πλέον σε ασθένειες και συνθήκες που δεν σκοτώνουν, αλλά μας καθιστούν μόνιμα άρρωστους.

Η εν λόγω έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα του ζεύγους Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ