Κατεδαφίζονται οι βοηθητικές εγκαταστάσεις του Πανελληνίου - iefimerida.gr

Κατεδαφίζονται οι βοηθητικές εγκαταστάσεις του Πανελληνίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην τελική ευθεία μπήκε από χθες η διαδικασία για την κατεφάδιση βοηθητικών εγκαταστάσεων του Πανελληνίου οι οποίες μάλιστα είχαν ενταχθεί και στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 αφού είχαν χρησιμοποιηθεί ως ολυμπιακά προπονητήρια. Σύμφωνα με την εδημερίδα Το Βήμα χθες κατατέθηκαν οι προσφορές για την ανάδειξη του αναδόχου εργολάβου ο οποίος θα αναλάβει την κατεδάφιση του κλειστού προπονητηρίου στίβου, ενός τριώροφου προπονητηρίου για τα βαριά αθλήματα (άρση βαρών, πάλη, πυγμαχία) και των στεγάστρων σε δύο γήπεδα μπάσκετ τα οποία έχουν κριθεί παράνομα εδώ και μια δεκαετία.

Η διοίκηση του ιστορικού συλλόγου που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα έχει ρίξει το... μπαλάκι για τη διάσωση των εγκαταστάσεων στον γγΑ κ. Πάνο Μπιτσαξήο οποίος όμως μέχρι στιγμής δεν προχωράει στην υπογραφή απόφασης για την εξαίρεση των εγκαταστάσεων από την κατεδάφιση, όπως έχει το δικαίωμα σύμφωνα με τον νόμο 2947 του 2001.

Οι εγκαταστάσεις αυτές δημιουργήθηκαν το διάστημα 1999 - 2001 όταν πρόεδρος του Πανελληνίου ήταν ο κ. Μίνως Κυριακού. Το 2001 με απόφαση του Δήμου Αθηναίων κρίθηκαν αυθαίρετες _ βρίσκονταν σε χώρο 12 στρεμμάτων που δεν ανήκαν στον Πανελλήνιο_ ενώ εκδόθηκαν τα πρωτόκολλα κατεδάφισης, τα οποία όμως δεν προσβλήθηκαν από την τότε διοίκηση του συλλόγου με αποτέλεσμα να μετατραπούν σε οριστικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εγκαταστάσεις κτίσθηκαν με δαπάνες της ΓΓΑ και χαρακτηρίσθηκαν ολυμπιακές εγκαταστάσεις αφού είχαν χρησιμοποιηθεί για την προπόνηση αθλητών στη διάρκεια των Αγώνων του 2004.

Ο φάκελλος της υπόθεσης ξανάνοιξε το καλοκαίρι του 2000 όταν ενεργοποιήθηκε ο γενικός γραμματέας της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής κ. Ηλίας Λιακόπουλος. Πίσω από την ενεργοποίηση του κ. Λιακόπουλου βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η μήνυση για παράβαση καθήκοντος την οποία του υπέβαλλε η Κίνηση Πολιτών που ενεργοποιείται εδώ και πολλά χρόνια με στόχο το γκρέμισμα των βοηθητικών εγκαταστάσεων του Πανελληνίου. Ετσι ο κ. Λιακόπουλος προκήρυξε διαγωνισμό για την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων με αυτοχρηματοδότηση και αντάλλαγμα τα υλικά που θα πάρει ο εργολάβος από αυτές. Παράγοντες του Πανελληνίου όμως επισημαίνουν ότι αυτά τα υλικά είναι δημόσια και θα έπρεπε να πάνε στον ΟΔΔΥ.

Η τωρινή διοίκηση του συλλόγου μετά την εξέλιξη αυτή προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κάνοντας αίτηση ακύρωσης της απόφασης του κ. Λιακόπουλου και ταυτόχρονα αίτηση αναστολής του διαγωνισμού. Ταυτόχρονα συγκρότησε φάκελλο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να εξαιρεθούν οι εγκαταστάσεις του Πανελληνίου από την κατεδάφιση. Το βασικό επιχείρημά τους εστιάζεται στον νόμο του 2947/2001 σύμφωνα με τον οποίο μπορούν να εξαιρεθούν από την κατεδάφιση αθλητικές εγκαταστάσεις που κατασκευάστηκαν με έξοδα της ΓΓΑ και εντάχθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Μέχρι στιγμής όμως δεν κατάφεραν να πείσουν τον γγΑ κ. Μπιτσαξή να προχωρήσει στην υπογραφή απόφασης για τη σωτηρία των εγκαταστάσεων αν και η εισήγηση των τεχνικών υπηρεσιών της ΓΓΑ είναι σύμφωνα με πληροφορίες θετική.

Ετσι δεν αποκλείεται οι ολυμπιακές αθλητικές εγκαταστάσεις να είναι τα πρώτα αυθαίρετα που κατεδαφίζονται «όταν δεν έχει κατεδαφιστεί ούτε ένα μπουζουκομάγαζο ή ένα παράνομο σπίτι πάνω στον αιγιαλό» όπως σημειώνουν παράγοντες του Πανελληνίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ