Στεφανία Φραγκίστα: O Alexander McQueen και τα καυτά μαγιό - iefimerida.gr

Στεφανία Φραγκίστα: O Alexander McQueen και τα καυτά μαγιό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Pink SandsMπορεί το όνομα Στεφανία Φραγκίστα συνειρμικά να σε πηγαίνει σε Κερκυραία τιτλούχα, αλλά ο τίτλος που θα της αποδώσεις, και με το δίκιο σου, είναι αυτός της βασίλισσας του μπικίνι: οι συλλογές της διατίθενται εκτός από πόλεις και νησιά της πατρίδας, στο Μονακό, στο Gstaad και στο Bloomingdale’s στο Ντουμπάι. Η Στεφανία, βασίλισσα του μαγιό για σένα, πριν δημιουργήσει την δούλεψε για τον Alexander McQueen και τον Calvin Klein. Τι συμπεραίνουμε; Ότι αν κρίνουμε από τη δημιουργό, και τα μαγιό θα είναι αν μη τι άλλο πολύ α ν θ ε κ τ ι κ ά.

-Είναι ασφαλές να υποθέσω ότι το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη σου εποχή;

100%. Eίμαι λάτρης της θάλασσας, του ήλιου και γενικότερα, του καλοκαιριού. Σχεδιάζω και φαντάζομαι παραλίες και όμορφα νερά, με εμπνέει!

-Ποιες ήταν οι πιο αξέχαστες διακοπές σου;

Oι διακοπές που είχα κάνει με ένα καΐκι στο Αιγαίο.

-Πώς αποφάσισες να μπεις σε ένα τέτοιο κομμάτι αγοράς, τόσο εξειδικευμένο και με τόσο περιορισμένα υφάσματα;

Πάντα είχα πάθος για swimwear – όπως σου εξήγησα είμαι “παιδί του καλοκαιριού”. Επιπλέον, τα μαγιό είναι ένα είδος πολύ λιγότερο κορεσμένο από σχεδιαστές – στην Ευρώπη τουλάχιστον. Έτσι θεώρησα πιο έξυπνο να μπω σε αυτόν τον τομέα. Θεωρούσα ότι λείπει από την αγορά μια μάρκα που να είναι κομψή και υψηλής ποιότητας αλλά ταυτόχρονα να έχει πιο λογικές τιμές από τις καλές και ακριβές μάρκες μαγιό. Νομίζω πως βρήκα ένα niche στην αγορά.

-Από πού προμηθεύεσαι τα υλικά που χρησιμοποιείς;

Από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία.

-Πώς είναι να συνεργάζεσαι με αυτούς που συνεργάστηκες; Πες μας τίποτα για τον Calvin Klein και τον McQueen.

Πολύ πιο νορμάλ από αυτό που θα φανταζόσουν. O McQueen σπάνια εμφανιζόταν, είχε τον δικό του χώρο. H δουλειά εκεί ήταν έντονη και σκληρή – από τις 9.00 μέχρι τη 1.00 το πρωί. Αλλά ήταν πολύ creative οίκος. Εκεί ασχολήθηκα πολύ με την έμπνευση της εκάστοτε συλλογής: μάζευα φωτογραφίες και πληροφορίες για αυτό που λένε «inspiration of a collection». Το εντυπωσιακό ήταν πως αυτό άλλαζε διαρκώς. Δύο φορές την εβδομάδα περίπου αλλάζαμε το θέμα που τελικά θα ήταν η έμπνευση της συλλογής! Στον Calvin Klein τα πράγματα ήταν αλλιώς: τεράστια εταιρεία, με αυστηρές δομές και εξειδικευμένα τμήματα, μεγάλα γραφεία και γενικότερα όλα πιο μηχανικά. Εξάλλου η εταιρεία δεν είναι πλέον δικιά του, έχει εξαγοραστεί.

-Ποια είναι η ωραιότερη γυναίκα με μαγιό ever, πλην μοντέλων Victoria’s Secret;

Η Bo Derek στην ταινία 10.

-Σκέφτεσαι κάποτε από μαγιό να πας στο ρούχο;

Kάνω και ρούχα (beachwear), τα οποία αυξάνονται κάθε χρόνο στις συλλογές της Pink Sands. Δεν είναι στα άμεσα πλάνα μου η δημιουργία σειράς που να έχει μόνο ρούχα. Τουλάχιστον όχι ακόμη. Για την ώρα, προτιμώ το καλοκαιρινό είδος και θεωρώ πως είναι σωστό να επικεντρωθώ σε αυτό, εξελίσσοντάς το χρόνο με τον χρόνο.

-Δώσε μας μερικές συμβουλές και τρικ που δεν ξέρουν πολλοί, για μαγιό ανάλογα με τον σωματότυπο.

Τα μεγάλα τρίγωνα που που πιάνουν πίσω από το λαιμό και αγκαλιάζουν το στήθος (halter) είναι κατάλληλα για μεγάλο στήθος:

Επίσης, όταν το κάτω μέρος του μπικίνι είναι προσαρμόσιμο (με κορδελάκια), κολακεύει συνήθως περισσότερο.

-Είναι αλήθεια ότι το ολόσωμο είναι το πιο δύσκολο μαγιό;

Καθόλου. Βέβαια, εξαρτάται και από την εφαρμογή του. Η καλή εφαρμογή είναι το πιο σημαντικό στοιχείο. Προσωπικά δεν σχεδιάζω ποτέ κάτι που δεν κολακεύει τον πελάτη. Δοκιμάζω η ίδια όλα τα μαγιό. Αν αισθανθώ πως δε θα φορούσα κάτι γιατί δε με κολακεύει, ξέρω ότι ούτε ο πελάτης μου θα το βάλει. Τα ολόσωμα μου αρέσουν πολύ και όταν φοριούνται ως body το απόγευμα, με σορτς από κάτω.

-Γιατί οι περισσότεροι άντρες δεν ξέρουν να διαλέγουν σωστά μαγιό;

Διότι το μόνο που σκέφτονται είναι να είναι αποκαλυπτικό.

-Ποιο είναι το κατάλληλο outfit για παραλία;

Μαγιό με ολόσωμη κοντή φόρμα μπουρνουζέ Pink Sands!

http://bit.ly/kBPurI-Και, τέλος, σχολίασέ μας αυτή την έρευνα

Διαφωνώ, γιατί εξαρτάται από το πως φοράει η κάθε γυναίκα το κομμάτι. Και δερμάτινη μπότα να βάλεις στα 65, μπορεί να φαίνεται πολύ όμορφο, αν ξέρεις να τη φορέσεις σεμνά. Όλα εξαρτώνται από τον τρόπο. Η γυναίκα που θέλει αν είναι προκλητική, δεν το πετυχαίνει με το mini αλλά με τη συμπεριφορά της γενικότερα.

Περισσότερα μαγιό Pink Sands στο fashionism

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ