Ποιος είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για τη θέση του Γιούνκερ στο Eurogroup - iefimerida.gr

Ποιος είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για τη θέση του Γιούνκερ στο Eurogroup

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον άνθρωπο που θα διαδεχθεί τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη θέση του επικεφαλής του Eurogroup αναζητούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Ήδη έχουν ακουστεί τα ονόματα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του Γάλλου ομολόγου του Πιερ Μοσκοβισί, αλλά το άτομο που φέρεται ως επικρατέστερο για να αναλάβει πλέον είναι ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γέρουν Ντάισελμπλουμ, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γιούρκι Κατάινεν.

«Άκουσα να αναφέρεται το όνομά του», είπε ο Κατάινεν μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των Βρυξελλών και πρόσθεσε: «Είναι καλός άνθρωπος, δεν έχω τίποτα εναντίον του. Εκπροσωπεί ιδέες παρόμοιες με αυτές τις οποίες προασπίζονται οι σκανδιναβικές χώρες».

Αυτό που θα πρέπει φυσικά να γίνει πρώτα απ' όλα για τη διαδοχή του Γιούνκερ είναι να συμφωνήσουν σε πρόσωπο κοινής αποδοχής το Παρίσι και το Βερολίνο, με το σενάριο κοινής προεδρίας να μην έχει ακόμα απορριφθεί οριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ