Eξι Κυριακές και όχι 52 θέλει ανοιχτά τα μαγαζιά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών - iefimerida.gr

Eξι Κυριακές και όχι 52 θέλει ανοιχτά τα μαγαζιά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Eξι Κυριακές και όχι 52 θέλει ανοιχτά τα μαγαζιά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξι Κυριακές τον χρόνο - δύο τα Χριστούγεννα και τέσσερις στις εκπτώσεις - ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών να παραμένουν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών τονίζει ότι οι σημερινές συνθήκες της αγοράς αποκλείουν κάθε σκέψη λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, πέραν αυτών και ότι «η όποια διαφορετική σκέψη φαίνεται να εξυπηρετεί αποσπασματικά συμφέροντα, αφού δεν βασίζεται σε έναν κεντρικό συστηματοποιημένο σχεδιασμό».

Οσον αφορά τη θέσπιση των δύο εκπτωτικών περιόδων, ο ΕΣΑ, συμφωνεί με τις προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης για τις εκπτώσεις, το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Ζητά επίσης να προσδιορισθεί νομοθετικά το αντικείμενο δραστηριότητος και οι όροι και προϋποθέσεις χαρακτηρισμού των καταστημάτων Stock-Outlet και να απαγορευθεί κάθε υπαίθρια εμπορική δραστηριότητα, εκτός της πώλησης προϊόντων γης και θάλασσας στις λαϊκές αγορές μόνο από παραγωγούς και της πώλησης παραδοσιακών και μόνο προϊόντων (κουλούρια, ξηροί καρποί, κάστανα, αραβόσιτο, φυσικά άνθη), από όσους διαθέτουν τη σχετική άδεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ