Η κρουαζιέρα έγινε εφιάλτης από ιό που προκαλεί εμετό - iefimerida.gr

Η κρουαζιέρα έγινε εφιάλτης από ιό που προκαλεί εμετό

Η κρουαζιέρα έγινε εφιάλτης από ιό που προκαλεί εμετό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ονειρεμένο χριστουγεννιάτικο ταξίδι που είχαν σχεδιάσει οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου P&O liner Oriana εξελίχθηκε σε... μαρτύριο. Οι περισσότεροι από αυτούς κόλλησαν τον ιό norovirus με αποτέλεσμα να περάσουν το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού κάνοντας εμετό.

Μπορεί η εταιρεία να ανακοίνωσε ότι υπήρξαν μικρά περιστατικά γαστρεντερίτιδας και ότι μόλις έξι πελάτες νόσησαν, ωστόσο, οι επιβάτες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 400 άτομα από τους 1.843, να έχουν προσβληθεί από τον ιό , ενώ αρκετοί από αυτούς αισθάνθηκαν ότι βρίσκονταν σε ένα πλοίο με πανούκλα.

Η κρουαζιέρα είχε διάρκεια δέκα ημερών στη Θάλασσα της Βαλτικής και για τους περισσότερους κάτοικους αποτέλεσε μαι τραυματική εμπειρία, ενώ τα αίτια της εξάπλωσης του ιού δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Ενας επιβάτης, ο Πολ Τζίλμαν τόνισε ότι «άνθρωποι αρρώσταιναν και έπεφταν κάτω σαν μύγες ήταν ένας εφιάλτης».

Το Oriana απέπλευσε στις 4 Δεκεμβρίου από το Σαουθάμπτον με τους επιβάτες να πληρώνουν έως και 1.400 λίρες για το ταξίδι που περιλάμβανε στάσεις σε Κοπενχάγη, Οσλο και Αμστερνταμ.

Από την άλλη πλευρά η βρετανική Υπηρεσία Προστασίας Υγείας ανακοίνωσε ότι έχει διαπιστωθεί αύξηση της τάξης του 72% στον συγκεκριμένο ιό μέχρι τώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ