Πράσινο φως από τη Μπούντεσταγκ για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα - iefimerida.gr

Πράσινο φως από τη Μπούντεσταγκ για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Επιτροπή Προϋπολογισμού του γερμανικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου ενέκρινε το βράδυ της Τετάρτης την εκταμίευση της επόμενης δανειακής δόσης προς την Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη απόφαση εξουσιοδοτεί τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να ψηφίσει στο αυριανό Eurogroup υπέρ της απελευθέρωσης της δόσης.

Σε έγγραφο που έθεσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών υπ' όψιν της Επιτροπής, η γερμανική κυβέρνηση εξέφραζε την στήριξή της στην εκταμίευση της δόσης, αναγνωρίζοντας την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και την επιτυχή έκβαση του προγράμματος επαναγοράς χρέους.

«Με φόντο τις αλλαγές στο πρόγραμμα, την κατάσταση της εφαρμογής του προγράμματος, την επιτυχώς εκτελεσθείσα επαναγορά χρέους και την βάσει αυτής ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εγκρίνει την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα», αναφέρεται στην επιστολή, σύμφωνα με πληροφορίες γερμανικών μέσων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ