Εισαγγελική παρέμβαση με το βλέμμα στους δημάρχους για τα χρέη στην ΕΥΔΑΠ - iefimerida.gr

Εισαγγελική παρέμβαση με το βλέμμα στους δημάρχους για τα χρέη στην ΕΥΔΑΠ

Παρέμβαση Πεπόνη με το βλέμμα στους δημάρχους για τα χρέη στην ΕΥΔΑΠ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας διέταξε έρευνα για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει το αδίκημα της απιστίας από την πλευρά των αρμοδίων της ΕΥΔΑΠ, αλλά και υπεξαίρεσης χρημάτων εκ μέρους των δήμων.

Επειτα από δημοσιεύματα στον Τύπο για χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων από την τοπική αυτοδιοίκηση προς την εταιρεία ύδρευσης ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξετάσεις για να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες προς όλες τις κατευθύνσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της επιχείρησης Στέλιος Σταυρίδης, οι οφειλές των δήμων προς την ΕΥΔΑΠ, μαζί με τις προσαυξήσεις, ανέρχονται στα 350 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Σταυρίδης σε δήλωση του για το θέμα ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Δεν μπορούμε να κόβουμε νερό από τον κοσμάκη για 100 ευρώ και να πληρώνουμε έως και 3 εκατ. ευρώ τον μήνα για τις προσαυξήσεις των χρεών προς την εταιρεία». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ, οι συνολικές οφειλές δήμων αλλά και υπουργείων που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς νερού φτάνουν τα 850 εκατ. ευρώ και πλέον πρόθεση της επιχείρησης είναι να κόβει την παροχή νερού σε όσους δεν πληρώνουν.

Στο μεγαλύτερό τους ποσοστό οι οφειλές των δήμων προέρχονται από εκείνους που έχουν δικό τους δίκτυο, οι οποίοι, αν και εισπράττουν την κατανάλωση από τους δημότες τους, δεν αποδίδουν επί σειρά ετών τις οφειλές στην ΕΥΠΑΔ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ