ΠΑΣΟΚ: Εκτός πραγματικότητας το αίτημα για αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Την αντίθεση του κόμματος στις αξιώσεις της εταιρείας ηλεκτρισμού εκφράζουν με κοινή τους δήλωση ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης και ο εισηγητής του ΚΤΕ ΥΠΕΚΑ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Στη δήλωση τονίζεται ότι οι αυξήσεις έως και 48% βρίσκονται εκτός πραγματικότητας, ενώ, σημειώνεται ότι πρέπει να υπάρξει αμφίπλευρη διεύρυνση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου που προβλέπει μειώσεις έως και 30% στα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά (άνεργοι, ΑΜΕ,πολυμελείς οικογένειες,χαμηλά εισοδήματα).

Αναλυτικά η δήλωση :

«Αιτήματα για αυξήσεις μέσα στο 2013 του ηλεκτρικού ρεύματος έως και 48% βρίσκονται εκτός πραγματικότητας. Ταυτόχρονα, απαιτείται να υπάρξει αμφίπλευρη διεύρυνση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), που εφαρμόζεται από το 2011 και σύμφωνα με το οποίο προβλέπονται μειώσεις έως και 30% στα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά (άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολυμελείς οικογένειες, χαμηλά εισοδήματα). Η διεύρυνση αυτή πρέπει να αφορά τόσο στα ίδια τα εισοδηματικά κριτήρια, όσο και στο ύψος των καταναλώσεων»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ