Φαρμακοποιοί Αττικής: «Αχάριστος ο υπουργός Υγείας» - iefimerida.gr

Φαρμακοποιοί Αττικής: «Αχάριστος ο υπουργός Υγείας»

Φαρμακοποιοί Αττικής: «Αχάριστος ο υπουργός Υγείας»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με 48ωρη απεργία τις προσεχείς ημέρες και συνέχιση της αναστολής χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσαν οι φαρμακοποιοί της Αττικής.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος χαρακτήρισε «αναξιόπιστο» και «αχαριστο» τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο καθώς όπως είπε έχουν «αναστείλει πολλές φορές τις κινητοποιήσεις μας, εμπιστευόμενοι τις δεσμεύσεις του».

«Δεν είμαι ούτε Συριζαίος, ούτε γαλάζιος, ούτε πορτοκαλί, δεν έχω καμία σχέση με τη ΝΔ, ούτε με κανέναν άλλο. Εκπροσωπώ τους φαρμακοποιούς και αν τολμήσει ποτέ ξανά κανείς να με χαρακτηρίσει πολιτικά, θα έχει να κάνει μαζί μου», είπε ο κ. Λουράντος, σχολιάζοντας δηλώσεις του υπουργού Υγείας στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΦΣΑ έκανε λόγο για «αναίτια επίθεση» εκ μέρους του υπουργού Υγείας και απειλές περί πλήρους απελευθέρωσης του ωραρίου τους, για στοχοποίηση των φαρμακοποιών, αλλά και για «γκάφα» του υπουργού, λέγοντας ότι «μάλλον δεν κατανόησε τι έκανε», καθώς όπως είπε αν προχωρήσει σε πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου θα επικρατήσει χάος και ο πολίτης δεν θα μπορεί να βρει τα φάρμακά του, αφού κανένας φαρμακοποιός δεν θέλει τη νύχτα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συλλόγου, τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς θα αγγίξουν στο τέλος του χρόνου το ένα δισ. ευρώ. «Αυτά τα χρήματα έχουν πληρωθεί προς τους προμηθευτές. Είναι χρήματα που έχουν δοθεί για την κάλυψη του ελληνικού λαού», είπε ο κ. Λουράντος σημειώνοντας ότι ο ΕΟΠΠΥ απλώς υφίσταται, δεν λειτουργεί.

«Αυτό που διεκδικούμε, είναι το δικαίωμα να ασκούμε με αξιοπρέπεια το λειτούργημά μας και να υπηρετούμε τις ανάγκες για φάρμακα των συμπολιτών μας» ανέφερε ο πρόεδρος των φαρμακοποιών της Αττικής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ