Υπηρεσία των ΗΠΑ εκτιμά ότι η Βόρειος Κορέα έθεσε σε τροχιά δορυφόρο - iefimerida.gr

Υπηρεσία των ΗΠΑ εκτιμά ότι η Βόρειος Κορέα έθεσε σε τροχιά δορυφόρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με τη Διοίκηση Άμυνας Αεροδιαστήματος Βορείου Αμερικής (NORAD), ο πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς που εκτόξευσε σήμερα, Τετάρτη, η Βόρειος Κορέα εικάζεται ότι έθεσε σε τροχιά «κάποιο αντικείμενο».

Η εν λόγω αμερικανική υπηρεσία, η οποία είναι επιφορτισμένη με την παρακολούθηση του εναέριου χώρου των ΗΠΑ και του Καναδά, ανέφερε ότι ο εκτοξευθείς πύραυλος κινήθηκε νότια.

Η ανακοίνωση της NORAD αναφέρει πώς «σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο πύραυλος απελευθέρωσε ένα αντικείμενο το οποίο φαίνεται ότι κατάφερε να φτάσει σε τροχιά. Ο πύραυλος και τα συντρίμμια που δημιούργησε ουδεμία στιγμή δεν έθεσαν σε κίνδυνο τη Βόρεια Αμερική».

Μια ανάλογη εκτόξευση είχε πραγματοποιήσει η Πιονγιάνγκ τον Απρίλιο, με τον πύραυλο όμως να εκρήγνυται λίγο μετά την πυροδότηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ