Le Monde: Η Ελλάδα ζητάει επιπλέον 1,29 δισ. ευρώ για την επαναγορά του χρέους - iefimerida.gr

Le Monde: Η Ελλάδα ζητάει επιπλέον 1,29 δισ. ευρώ για την επαναγορά του χρέους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ έχουν προβλέψει να χρηματοδοτήσουν με 10 δισ. ευρώ την επαναγορά χρέους ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να καταστήσει βιώσιμο το χρέος της μακροπρόθεσμα. Λείπουν όμως άλλα 1,29 δισ. ευρώ» αναφέρει σε δημοσίευμά της σήμερα η Le Monde.

H επαναγορά χρέους θα επιτρέψει να ξεμπλοκάρει η εκταμίευση της δόσης 34,4 δισ, ευρώ στο Eurogroup της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, γράφει η εφημερίδα, «γιατί τα ταμεία είναι άδεια».

Πράγματι, σύμφωνα με πληροφορίες από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών σήμερα έχει συγκληθεί εκτάκτως το Euroworking Group για να εισηγηθεί εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να καλυφθεί το επιπλέον 1,29 δισ. των 10 δισ. ευρώ που απαιτούνται για να χρηματοδοτηθεί η συνολική επαναγορά των ελληνικών ομολόγων ύψους 31,8 δισ. ευρώ τα οποία πήραν μέρος στην αντίστροφη δημοπρασία.
Πηγές στις Βρυξέλλες μέχρι αργά χθες βράδυ άφηναν ανοικτό το θέμα για το αν το επιπλέον αυτό ποσό θα «κοπεί» από τις υπόλοιπες δόσεις (θα δοθεί δηλαδή από το ήδη εγκεκριμένο συνολικό δάνειο) ή θα χρηματοδοτηθεί με άλλο τρόπο.

Η δυσκολία βρίσκεται στο γεγονός ότι όποια επιπλέον χρηματοδότηση, απαιτεί εκ νέου εγκρίσεις από τα κοινοβούλια και κανείς πλέον δεν είναι διατεθειμένος ειδικά οι Φιλανδοί, οι Ολλανδοί και οι Γερμανοί να το κάνουν

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ