Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την δολοφονία δημοσιογράφου στο Ισλαμαμπάντ - iefimerida.gr

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την δολοφονία δημοσιογράφου στο Ισλαμαμπάντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον καταδίκασε σήμερα την δολοφονία πακιστανού δημοσιογράφου, ο οποίος είχε εξαφανιστεί μετά την δημοσίευση άρθρου του που συνδέει τον πακιστανικό στρατό με την αλ Κάιντα.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν την απαγωγή και δολοφονία του δημοσιογράφου Σάγιεντ Σαλίμ Σαχζάντ", επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η κ.Κλίντον.

"Η δουλειά του σε θέματα τρομοκρατίας και μυστικών υπηρεσιών έφερε στο φως τα προβλήματα που προκαλεί ο εξτρεμισμός στην σταθερότητα του Πακιστάν", τονίζει η ίδια και προσθέτει πως η Ουάσινγκτον εκφράζει την ικανοποίησή της για την διενέργεια έρευνας για την δολοφονία του.

Ο 40χρονος Σαχζάντ ήταν ανταποκριτής του ιταλικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Adnkronos (Aki).

Το πτώμα του βρέθηκε κοντά στο αυτοκίνητό του στην περιοχή Σαράι Αλαμγκίρ, περίπου 150 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ισλαμαμπάντ και αναγνωρίστηκε από τους συγγενείς του.

Ο Σαχζάντ εξαφανίστηκε την Κυριακή όταν έφυγε από το σπίτι του στην πακιστανική πρωτεύουσα για να μεταβεί σε στούντιο τηλεόρασης για μια συνέντευξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ