Θρήνος στην Κρήτη: «Δεν μπόρεσα να βοηθήσω, κάηκαν ζωντανοί στο ασθενοφόρο» - iefimerida.gr

Θρήνος στην Κρήτη: «Δεν μπόρεσα να βοηθήσω, κάηκαν ζωντανοί στο ασθενοφόρο»

Θρήνος στην Κρήτη: «Δεν μπόρεσα να βοηθήσω
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Κρήτη μετά την πρωινή τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην εθνική οδό Ηρακλείου – Ρεθύμνου. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συγκρούστηκε με ΙΧ στις 08:40. Από τη σφοδρή σύγκρουση το ασθενοφόρο ανετράπη και ανατινάχτηκαν οι φιάλες οξυγόνου που είχε μέσα. Το αποτέλεσμα ήταν να βρουν φρικτό θάνατο οι επιβάτες του ασθενοφόρου, ο διευθυντής του ΕΚΑΒ στην Κρήτη Δημήτρης Βουρβαχάκης και ο διασώστης και πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Βασίλης Κελαράκης.

Σύμφωνα με το cretalive.gr στην περιοχή επικράτησε πανικός, καθώς οι διερχόμενοι οδηγοί που σταμάτησαν για να βοηθήσουν τους εγκλωβισμένους επιβάτες δεν μπορούσαν να πλησιάσουν το φλεγόμενο ασθενοφόρο.

«Οι άνθρωποι πάσχιζαν να βγουν από το όχημα. Φώναζαν και ζητούσαν βοήθεια. Μου φώναζαν και εμένα, μου φώναξαν σώσε με αλλά δεν μπορούσα να βοηθήσω. Τους άκουγα να φωνάζουν, τους έβλεπα να καίγονται αλλά με τις εκρήξεις κανένας δεν μπορούσε να πλησιάσει. Ξέσπασε φωτιά, το φορτηγό σηκώθηκε στον αέρα από την έκρηξη... μετά οι φωτιές επεκτάθηκαν παντού στην καμπίνα, στα καθίσματα, στο κρεβάτι, στα σεντόνια», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος έδωσε εντολή να διερευνηθούν τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος στην Κρήτη και να καταλογιστούν, αν υπάρχουν, ευθύνες, ενώ εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θανόντων.

Όπως ενημέρωσε την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, τόσο το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας όσο και το ΕΚΑΒ τέθηκαν αμέσως σε κινητοποίηση για να αντιμετωπιστεί το περιστατικό σε όλη του την έκταση.

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού συμβάντος, εξέφρασε εκ μέρους της Επιτροπής και ο πρόεδρός της Δημήτρης Κρεμαστινός και απηύθυνε στον κ Λυκουρέντζο ερώτημα για το αν θα ισχύσουν οι διατάξεις που προβλέπονται για τις οικογένειες των θυμάτων. Στο ερώτημα αυτό ο υπουργός του απάντησε ότι «Μόλις έχουμε τα πορίσματα το υπουργείο θα τοποθετηθεί στο πλαίσιο της νομιμότητας ακριβώς σε ό,τι ορίζουν οι διατάξεις αυτές»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ