Παραλίγο ερώτηση 40 βουλευτών ΠΑΣΟΚ κατά Δρούτσα! - iefimerida.gr

Παραλίγο ερώτηση 40 βουλευτών ΠΑΣΟΚ κατά Δρούτσα!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έχουν τέλος οι επιθέσεις που δέχεται ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, με αφορμή τις δηλώσεις του περί αλλαγής της εικόνας του βουλευτή ως καθεστώτος και περί προνομίων των βουλευτών που πρέπει να κοπούν...Ως και η 'διπλή του υπηκοότητα' έπεσε στο τραπέζι, με αφορμή τις πληροφορίες περί αυστριακής καταγωγής της μητέρας του, με το υπουργείο Εξωτερικών πάντως, να διαψεύδει κάθετα, δηλώνοντας πως έχει μία υπηκοότητα, την ελληνική και ένα διαβατήριο, επίσης ελληνικό. Τα πυρά εναντίον του πάντως, συνεχίστηκαν χθες εκ του σύνεγγης, με πληροφορίες να θέλουν τη δημιουργία 'κινήματος' εναντίον του από πάνω από 40 βουλευτές που ετοίμαζαν ερώτηση για τα ταξίδια του στο εξωτερικό, τα έξοδά του εκεί και τα προνόμια που ο ίδιος απολαμβάνει. Μετά την κινητοποίηση πάντως των επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, η κατάθεση της ερώτησης ...αναβλήθηκε!

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πάντως δεν του χαρίστηκαν στην Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής. Πρώτος και καλύτερος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που κατηγόρησε τον -επί δεκαετία συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου- κ.Δρούτσα για λαϊκισμό και απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινωνίας. «Αυτός ο άνθρωπος σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία και ενώ συμμετέχει σε όλες τις κλειστές συσκέψεις για το μέλλον της χώρας, αντί να δει πώς θα σωθεί η πατρίδα,επέλεξε το δρόμο του λαϊκισμού... Δεν σεβάστηκε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, που είναι 25 χρόνια βουλευτής. Αυτός ο δρόμος είναι επικίνδυνος για τη χώρα», είπε, ζητώντας να κληθεί στην Επιτροπή για να δώσει εξηγήσεις, άλλως το θέμα να αντιμετωπίσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Στο ίδιο κλίμα ο Μιχάλης Κατρίνης, που υποστήριξε πως «οι δηλώσεις του κ.Δρούτσα ρίχνουν λάδι στη φωτιά, δεν βοηθούν στο κλίμα ομοψυχίας και εθνικής ενότητας», αναγκάζοντας την Αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου –που πήγε αντ'αυτού στην Επιτροπή- να επιχειρεί να κρατήσει ισορροπίες, μιλώντας ασφαλώς για προσωπικές απόψεις του υπουργού, που δεν δείχνουν πάντως έλλειψη σεβασμού στο κοινοβούλιο. «Ο υπουργός έχει την ευθύνη των όσων λέει», υποστήριξε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Ντίνος Βρεττός, ενώ ο μόνος που βρέθηκε να τον υποστηρίξει ήταν ο Οδυσσέας Βουδούρης.

Την ίδια ώρα, «ότι χρειάζεται να αλλάξει το πολιτικό σύστημα», έλεγε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, μιλώντας στον 'Αθήνα 9,84', σημειώνοντας πάντως με νόημα ότι «ο καθένας έχει το δικαίωμα των υποδείξεων, αλλά έχει ο ίδιος προσωπικά την ευχέρεια των πράξεων», προκειμένου να γίνει πιο πειστικός. Ιδιαιτέρως καυστική, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, δήλωνε στο 'Ράδιο9' πως δε συμφωνεί με τον λαϊκισμό, θυμίζοντας ότι ο κ.Δρούτσας δεν είναι εκλεγμένος και κατηγορώντας τον εμμέσως για στοχοποίηση της Δημοκρατίας. «Δεν είναι όλοι οι βουλευτές ίδιοι. Είμαστε και μερικοί άνθρωποι που έχουμε δουλέψει στη ζωή μας, έχουμε κολλήσει ένσημα, έχουμε αναθρέψει παιδιά και έχουμε μείνει και άνεργοι στη ζωή μας. Δεν μπορεί να τσουβαλιαζόμαστε όλοι», είπε με νόημα.

Για λαϊκισμό και 'προσπάθεια απαξίωσης και υποβάθμισης', κατηγόρησε τον υπουργό και ο Δημήτρης Λιντζέρης μιλώντας στο Βήμα FM. Ο ίδιος δήλωσε πως θα ήταν 'πολύ δυσαρεστημένος και προβληματισμένος ως Έλληνας πολίτης αν ο υπουργός Εξωτερικών μιας χώρας, κάνει τέτοιου είδους αξιολογήσεις και στην εξωτερική πολιτική". Τις δηλώσεις Δρούτσα αρνήθηκε να σχολιάσει ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ότι έχει 'πολύ σοβαρά προβλήματα να ασχοληθεί' και επικεντρώνοντας τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, στην αντιπαραγωγική οικονομία και στο πελατειακό κράτος, κάτι που υπονόησε και ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στον Real FM. O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής πάντως επανέλαβε ότι ο κ.Δρούτσας εξέφρασε αποκλειστικά προσωπικές του απόψεις, υπερασπιζόμενος όμως τον υπουργό με την φράση «δεν είναι φίλος του πρωθυπουργού, είναι υπουργός Εξωτερικών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ