O Στουρνάρας, με το φορολογικό στο χέρι, πάει στο Eurogroup για παρατηρήσεις από την Τρόικα - iefimerida.gr

O Στουρνάρας, με το φορολογικό στο χέρι, πάει στο Eurogroup για παρατηρήσεις από την Τρόικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τεστ Eurogroup θα περάσει αύριο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο κομίζει στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας προκειμένου να πάρει το πράσινο φως πριν την κατάθεσή του στη Βουλή την Παρασκευή.

Ηδη από χθες η Τρόικα έστειλε τις παρατηρήσεις της και ζητήθηκε από τον Γιάννη Στουρνάρα αντί να καταθέσει το φορολογικό στη Βουλή χθες Τρίτη να το υποβάλλει στο Eurogroup προς εξέταση. Το θέμα του φορολογικού συζητήθηκε και στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στην οποία συμμετείχε και η επιφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Τρόικα ζήτησε όχι μόνο διορθώσεις της τελευταίας στιγμής αλλά και δεσμεύσεις για τη φορολογική μεταρρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τις αρχές του ερχόμενου έτους. Οι ενστάσεις της Τρόικα για το υπό κατάθεση φορολογικό νομοσχέδιο εντοπίζονται στην κλίμακα φορολογίας εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων 21% για τα πρώτα 25.000 ευρώ, 36% για τα επόμενα 15.000 ευρώ και 40% για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ.

Η Τρόικα, σύμφωνα με πληροφορίες ζητά η τελευταία κλίμακα να εφαρμόζεται σε εισοδήματα άνω των 43.000 ευρώ! Ζητάει επίσης βελτιώσεις και στη φορολογία κεφαλαίου (κληρονομιές, μεταβιβάσεις).

Προκειμένου να γίνουν οι πρώτες διορθώσεις που απαιτούσε η Τρόικα πραγματοποιήθηκε χθες τα μεσάνυχτα σύσκεψη συενργατών του Πρωθυπουργού και υπηρεσιακών παραγόντων, ενώ μετά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup το υπουργείο Οικονομικών επισκεθηκε και ο Μπομπ Τράα, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Γραφείου στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ