Επαναφορά της βάσης του 10 ζητούν οι πρόεδροι των ΤΕΙ - iefimerida.gr

Επαναφορά της βάσης του 10 ζητούν οι πρόεδροι των ΤΕΙ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επαναφορά της βάσης του δέκα ζήτησαν σήμερα από τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο, κατά τη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά, Λάζαρος Βρυζίδης, αλλά και αρκετοί πρόεδροι άλλων Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

Όπως δήλωσε ο κ. Βρυζίδης, η άμεση επαναφορά της βάσης του δέκα θα λύσει πολλά προβλήματα: «Εξέφρασα την άποψη ότι η κατανομή των υποψηφίων στις σχολές θα πρέπει να γίνεται αφού ο υποψήφιος θα γνωρίζει ότι έχει "πιάσει" τη βάση του δέκα. Σήμερα υπάρχουν εισακτέοι που έχουν επιτύχει σε σχολές, όχι μόνο στα ΤΕΙ ακόμη και σε Πανεπιστημιακές Σχολές, με βαθμό 4 και 5. Αυτό σημαίνει υποβάθμιση των σπουδών».

«Εμείς στο ΤΕΙ Πειραιά, για παράδειγμα, έχουμε μέσον όρο βαθμολογίας των εισακτέων 14,5, φαντάζεσθε τι γίνεται και σε άλλα ιδρύματα. Δεν μπορούμε να εκπαιδεύσουμε σπουδαστές που μας έρχονται με μετεγγραφές, με τόσο χαμηλή βαθμολογία, γιατί δεν μπορούν να παρακολουθήσουν» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά και συμπλήρωσε:

«Υπάρχει και κάτι άλλο, αν υπήρχε ήδη η βάση του δέκα, δεν θα είμαστε τώρα σ' αυτή τη θέση να συζητάμε το σχέδιο "ΑΘΗΝΑ" για συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και σχολών. Πολύ απλά, θα κλείνανε τα τμήματα που δεν θα είχαν σπουδαστές και δεν θα βασανιζόμαστε σήμερα».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος άκουσε το συγκεκριμένο αίτημα των προέδρων ΤΕΙ και απάντησε ότι αυτό είναι ένα από τα πολλά μέτρα που μελετά το υπουργείο Παιδείας για τη βελτίωση της Παιδείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ