Το ΥΠΕΚΑ εξετάζει τη μείωση της φορολογίας στους λογαριασμούς ρεύματος - iefimerida.gr

Το ΥΠΕΚΑ εξετάζει τη μείωση της φορολογίας στους λογαριασμούς ρεύματος

Το ΥΠΕΚΑ εξετάζει τη μείωση της φορολογίας στους λογαριασμούς ρεύματος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέτρα για την ενίσχυση της βιομηχανίας και την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος προωθώντας την απεμπλοκή των πληρωμών για την ηλεκτρική ενέργεια από τέλη υπέρ τρίτων, τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων στην ενέργεια και τη μείωση των χρεώσεων για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ασημάκη Παπαγεωργίου εξετάζονται σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία τα φορολογικά και ο διαχωρισμός των χρεώσεων υπέρ τρίτων (Δήμοι, ΕΡΤ) από τους λογαριασμούς.

Οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας που χρεώνονται επίσης στους λογαριασμούς καλύπτουν το κόστος των ειδικών τιμολογίων που ισχύουν για ευπαθείς ομάδες καταναλωτών (Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, τιμολόγιο πολυτέκνων) καθώς και για το ενιαίο τιμολόγιο στα νησιά όπου το κόστος παραγωγής από τους τοπικούς σταθμούς είναι αυξημένο.

Μιλώντας χθες στο γενικό συμβούλιο του ΣΕΒ ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι ενόψει της απελευθέρωσης των τιμολογίων το δεύτερο εξάμηνο του 2013 γίνεται ειδικός σχεδιασμός για να καλυφθεί το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και να ενισχυθεί η βιομηχανία και να ανακουφιστούν οι ευπαθείς ομάδες.

Πρόσθεσε επίσης ότι από τον επόμενο χρόνο, που αυξάνεται το κόστος λόγω αγοράς δικαιωμάτων ρύπων, γίνεται σχεδιασμός προκειμένου να συγκρατηθεί το κόστος παραγωγής και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα που ελήφθησαν προκειμένου να γίνει βιώσιμο το σύστημα ενίσχυσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου και τον εκσυγχρονισμό της αγοράς πετρελαιοειδών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ