Τέλος στις αποζημιώσεις φαρμάκων για ασθενείς που έχουν πάθει έμφραγμα - iefimerida.gr

Τέλος στις αποζημιώσεις φαρμάκων για ασθενείς που έχουν πάθει έμφραγμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στελέχη του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας καταγγέλλουν την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να μην αποζημιώνει πια φάρμακα για ασθενείς που έχουν υποστεί έμφραγμα ή άτομα με υψηλές τιμές σε τριγλυκερίδια.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Β' Καρδιολογικής Ευρωκλινικής Αθηνών Δημήτρη Ρίχτερ, «τα omacor και zodin που δίνονται για την ανθεκτική δυσλυπιδεμία, καθώς και σε άτομα μετά από έμφραγμα χρεώνονται καθ' ολοκληρία στους ασθενείς».

Πρόκειται για πανάκριβα φάρμακα οι τιμές των οποίων κυμαίνονται μεταξύ 80 και 105 ευρώ και τα οποία αδυνατούν να αγοράσουν οι συνταξιούχοι.

Καθώς αναφέρει ο επίκουρος καθηγητής καρδιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Κωνσταντίνος Τσιούφης, η κατάσταση προσλαμβάνει τις διαστάσεις φαύλου κύκλου, καθώς «όσο χαμηλότερο είναι το βιοτικό και οικονομικό επίπεδο, τόσο χειρότερη είναι και η υπέρταση, άρα και εγκεφαλικά και εμφράγματα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ