H Courtney Love μιλάει κυριολεκτικά για τα πάντα - iefimerida.gr

H Courtney Love μιλάει κυριολεκτικά για τα πάντα

H Courtney Love μιλάει κυριολεκτικά για τα πάντα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Courtney Love έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο The Fix, ένα ιντερνετικό περιοδικό για τον εθισμό σε ουσίες και την απεξάρτηση. Στη συνέντευξη, η 46χρονη Love μιλάει σχεδόν για τα πάντα: πότε και πώς άρχισε να κάνει ναρκωτικά, ποιο ναρκωτικό ήταν πιο δύσκολο να κόψει (κοκαΐνη ή ηρωίνη;), πότε συνειδητοποίησε ότι έπιασε πάτο (κάπου ανάμεσα στη φάση που σνίφαρε κόκα από τον πισινό της Pamela Anderson και στα Χριστούγεννα που αγόρασε τηλεοράσεις στους φαρμακοποιούς της), για εκείνη τη φορά που την συνέλαβαν ενώ προσπαθούσε να πηδήξει από την ταράτσα του Lenny Kravitz, πώς της έφαγαν τα λεφτά οι δικηγόροι της. Επίσης, ρίχνει και τόνους λάσπη σε διασημότητες, όπως η Kelly Osbourne και η Paris Hilton, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες γύρω από τις δικές τους σχέσεις με ναρκωτικές ουσίες. Μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης, η Courtney ξεκίνησε ένα τεράστιο θέμα μέσω twitter, όπου κατηγορεί τον δημοσιογράφο Maer Roshan για δημοσιοποίηση πολλών πραγμάτων που ειπώθηκαν σε προσωπικό επίπεδο. Επίσης, οι παλιοί δικηγόροι της Love της έκαναν μήνυση για δυσφήμηση. Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ.

Για την Kelly, την κόρη του Ozzy, που την αποκάλεσε πρεζόνι σε μια συνέντευξή στην Joan Rivers: Αυτή η σκύλα με αποκάλεσε πρεζόνι… Της έχω σώσει τη ζωή δύο φορές…. Όταν η Kelly ήταν στο X Factor, η μητέρα της πλήρωσε 100,000 λίρες σε ένα δημοσιοσχεσίτη στην Βρετανία για να καλύψει τα προβλήματα της κόρης της με τα ναρκωτικά… Πόσο καιρό είναι νηφάλια; Λιγότερο από ένα χρόνο; Κάνει πολύ καλά! Αλλά δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η Kim Stewart (η κόρη του Rod) ούρλιαζε «Courtney, τι θα κάνουμε; Η Kelly Osbourne έχει μελανιάσει στο πάτωμα!» Η Kelly δεν τα πήγαινε τόσο καλά τότε. Όταν η Kim μου τηλεφώνησε, έτρεξα για να την βοηθήσω –η Kelly ήταν αναίσθητη στο πάτωμα στο σπίτι του Rod Stewart. Έπιασα τα τεράστια στήθη της και τράβηξα μια μπάλα του τένις που περιείχε τεράστια ποσότητα κοκαΐνης και 80 γραμμαρια Oxy. Προσπάθησα να πετάξω τα πάντα στην τουαλέτα παρά το γεγονός ότι υπήρχε ένα άτομο εκεί που με εκλιπαρούσε να τα κρατήσω για να τα χρησιμοποιήσουμε μετά. Τους έλεγα: «Όχι, τα ναρκωτικά πρέπει να εξαφανιστούν. Η αστυνομία είναι απ’ έξω»… Για κάποιον λόγο η Kim Stewart πάλι μου τηλεφώνησε, όταν η Paris Hilton συνελήφθη επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Κι η Lindsay Lohan μου τηλεφώνησε μετά την σύλληψή της… Ο πατέρας της Lindsay μου τηλεφωνούσε για συμβουλές κάθε μέρα. Δεν είμαι καν τόσο φίλη με αυτά τα κορίτσια. Τι είμαι; Ψυχολόγος για πρεζόνια;

Για την φιλία του Kurt Cobain με την Kim Gordon των Sonic Youth: Η αλήθεια είναι ότι πάντα έπaιζε με τους άντρες και είχε εμμονή με τον σύζυγό μου. Ο Kurt την μισούσε. Το γεγονός ότι το παίζει τόσο στενή φίλη είναι τρελό. Αλλά, ο κόσμος είναι γεμάτος από ψευτιά.

Για τα ναρκωτικά: Δεν τα έχω ακουμπήσει από το 2005… Το να κόψω την ηρωίνη ήταν ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου. Η κοκαΐνη ήταν πολύ ευκολότερη. Δεν παίρνω πράγματα που σε ρίχνουν πια. Τα τελευταία χρόνια έπαιρνα Adderall, ένα ναρκωτικό που μου το συνταγογραφούσε νόμιμα ένας γνωστός γιατρός. Αλλά, αφότου η Britney φρίκαρε πριν από δύο χρόνια και η τοξικολογική αναφορά της έδειξε ότι η δόση που έπαιρνε ήταν πολύ μικρότερη από τη δική μου, αποφάσισα να την κόψω αυτήν την μαλακία.

Για το αλκοόλ: Δεν θεωρώ ότι είμαι αλκοολική. Σηκώνω τα χέρι μου στις συναντήσεις των Α.Α., αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχω τελειώσει μια μπύρα στην ζωή μου. Δεν μου αρέσει να χάνω τον έλεγχο. Δεν θα ακουμπούσα μαριχουάνα ακόμα κι αν μου έδινες δισεκατομμύρια δολάρια. Η κοκαΐνη δεν μου αρέσει πια και το ecstasy με τρομάζει… Τις λίγες φορές που έχω μεθύσει ήταν με τεκίλα που δεν έχει καθόλου πλάκα. Μια από αυτές τις φορές ήταν στα βραβεία του MTV, όταν σχεδόν σερνόμουν στα πατώματα γιατί είχα πάρει και πολλά benzos…

Για τους γονείς της: Έχω μεγαλώσει με Valium και Ritalin από την ηλικία των οχτώ χάρη στην αξιαγάπητη μητέρα μου… Η μητέρα μου δεν ήταν ακριβώς ένας υποδειγματικός γονιός. Το Time έκανε μια λίστα των χειρότερων γονιών διασημοτήτων όλων των εποχών. Ο πατέρας του Marvin Gaye ήταν στην πρώτη θέση (σ.τ.μ.: σκότωσε τον γιο του). Οι γονείς μου στην δεύτερη και τρίτη θέση. Είμαι σίγουρη ότι εγώ ήμουν τέταρτη.

Για τη σχέση των διασήμων με τα ναρκωτικά: Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την εντύπωση ότι όλες οι διασημότητες και στις δύο ακτές των ΗΠΑ είναι διαρκώς υπό την επήρεια. Νομίζουν ότι όλοι παίρνουμε κάποιο υπερναρκωτικό. Η αλήθεια είναι ότι έχουν κάποιο δίκιο. Αλλά, με κάποιο τρόπο, όλοι καταφέρνουν να είναι λειτουργικοί στη ζωή τους. Οι μεγαλύτερες διασημότητες και αυτοί που είναι μέσα στα πράγματα είναι από τους χειρότερους αλκοολικούς και ναρκομανείς που ξέρω. Αλλά δεν τους φαίνεται. Τώρα που προσπαθώ να παραμείνω νηφάλια, κάνω ό, τι μπορώ για να μείνω μακριά τους. Δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά αυτόν τον καιρό είμαι πολύ «αγνή» όσον αφορά στα ναρκωτικά.

Για τους άντρες: Αυτόν τον καιρό ενδιαφέρομαι μόνο για πλουτοκράτες. Για τύπους που είναι πολύ, πάρα πολύ πλούσιοι . Είμαι αποφασισμένη να βρω έναν σύντομα. Το αγαπημένο μου βιβλίο αυτήν την εποχή λέγεται «The Official Filthy Rich handbook» και το μελετάω σαν να είναι τα Ταλμούδ. Θεωρώ ότι θα ήμουνα πολύτιμη για έναν πλούσιο άντρα. Πάντα ήμουνα πολύ καλή σύντροφος , αλλά μέχρι πρόσφατα μου ήταν πολύ δύσκολο να μείνω μόνη μου γιατί ποτέ δεν έχω υπάρξει χωρίς φίλο. Το ζευγάρωμα είναι στη φύση μου.

Για την ηρωίνη: Κατέστρεψε τη ζωή μου, τη ζωή του παιδιού μου, τα πάντα. Είναι ο λόγος που μου πήραν τη κόρη μου… Την πρώτη φορά που δοκίμασα ηρωίνη, δεν μου άρεσε καθόλου. .. Ημουνα γύρω στα 16 και ήταν απαίσια εμπειρία. Εκείνη την εποχή, δούλευα σαν χορεύτρια στην Ταϊβάν προκειμένου να βγάλω λεφτά και να μετακομίσω στο Σαν Φρανσίσκο. Δεν είχα φράγκο και κοιμόμουνα στο ίδιο κρεβάτι με κάτι άλλες χορεύτριες από τη Βραζιλία. Κόλλησα ψείρες και κάθε βράδυ έπρεπε να χορεύω υπό τους ήχους της Gloria Gaynor και το «Rebel, Rebel» του Billy Idol. μας εξανάγκαζαν να φοράμε ταμπελάκια με νούμερα πάνω μας. Μετά από λίγο καιρό, ήμουνα σε φάση: «Θέλω να φύγω από εδώ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα». Οι υπόλοιπες χορεύτριες ήταν διαρκώς φτιαγμένες. Αλλά δεν είχα χρήματα και μου κράταγαν και το διαβατήριο, οπότε είχα κολλήσει. Μια μέρα πήγα να δω ένα γιατρό και είχε παντού κουτιά με χάπια. Άρχισα να κλέβω από αυτόν. Λάτρευα τα βαρβιτουρικά τα οποία έχουν σκοτώσει πολύ κόσμο –την Marilyn Monroe και πολλούς άλλους. Τα βαρβιτουρικά είναι τα πιο επικίνδυνα ναρκωτικά στον κόσμο. Προτού να γνωρίσω τον Kurt, ήμουνα σχετικά καθαρή… Ύστερα από λίγο καιρό, ένας τύπος μου έδωσε ηρωίνη και την πήρα κατά λάθος. Ήμασταν μαζί και μού πάσαρε κάτι γραμμές που τις σνίφαρα γιατί νόμιζα πως ήταν κόκα. Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι να ξυπνάω μέσα στο αεροπλάνο για Σαν Φρανσίσκο, φορώντας μια γούνα και ένα κινέζικο νυφικό και με 10,000 δολάρια στην τσέπη. Αυτή ήταν η πρώτη εμπειρία μου με την ηρωίνη. Αλλά πέρασε πολύς καιρός μέχρι να αρχίσω να κάνω ηρωίνη σε τακτική βάση. Γενικότερα ήμουνα πολύ τρομαγμένη από τα ναρκωτικά. Η ιδέα του ροκ σταρ που παίρνει ηρωίνη μου φαινόταν τόσο κλισέ… Αλλά μετά ο Kurt έβγαλε το πρώτο του εκατομμύριο και αποφάσισε να γίνει πρεζόνι κι έγινα κι εγώ πρεζόνι μαζί του. Τελικά την έκοψα το 1996, όταν έδωσα το λόγο μου στον Milos Forman (τον σκηνοθέτη του The People vs. Larry Flynt) ότι θα μείνω μακρια από τα ναρκωτικά ενόσω γυρίζαμε την ταινία. Αρχικά με έβαζαν να κάνω εξετάσεις ούρων, αλλά μετά από μερικές εβδομάδες σταμάτησαν. Όταν δίνω κάπου τον λόγο μου, τον κρατάω. Υποσχέθηκα ότι δεν θα ξαναέπαιρνα ηρωίνη και η μόνη φορά που ξαναπήρα ήταν τον Ιούλιο του 2005 με σκοπό να αυτοκτονήσω. Προφανώς δεν τα κατάφερα.

Για τα λεφτά που ισχυρίζεται ότι της έχουν φάει οι δικηγόροι: Βρήκα ένα τεράστιο κουτί μέσα στο σπίτι μου γεμάτο με πλαστές πιστωτικές κάρτες. Υπήρχαν εκατοντάδες εκεί μέσα, με διαφορετικά ονόματα, και όλες χρεώνονταν σε μένα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που συνειδητοποίησα ότι κάποιος έπαιζε μαζί μου. Οι δικηγόροι και λογιστές μου μού είχαν κλέψει εκατομμύρια κυριολεκτικά κάτω από την μύτη μου. Το όλο πράγμα με έστειλε κυριολεκτικά αδιάβαστη. Για πολύ καιρό ήταν το μόνο πράγμα που μπορούσα να σκεφτώ. Πέρναγα τις μέρες μου καπνίζοντας κρακ και ψάχνοντας εμμονικά όλα αυτά τα έγγραφα. Όταν πέθανε ο Kurt, άφησε πίσω του εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια . Η περιουσία του αποδίδει περισσότερα ετησίως από οποιονδήποτε άλλο πεθαμένο μουσικό στην ιστορία. Ακόμα και από τον Elvis! Αλλά, παρ’ όλα αυτά, κάποια στιγμή ήμουνα τόσο άφραγκη που έπρεπε να μετακομίσω μαζί με την κόρη μου στο σπίτι του πατριού μου. Αυτοί οι άνθρωποι πανηγύριζαν με τα δισεκατομμύρια του άντρα μου, κι εγώ και το παιδί μου δεν είχαμε φράγκο. Αφότου συνειδητοποίησα τι συνέβαινε, ήμουνα αποφασισμένη να βρω μια άκρη. Προσέλαβα έναν λογιστή προκειμένου να ανακαλύψω τι είχε συμβεί. Το περίεργο πράγμα είναι πως ενώ τα ναρκωτικά με κατέστρεψαν με πολλούς τρόπους, υπήρξαν κάποιοι τομείς στους οποίους με βελτίωσαν. Ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερα καλή με τους αριθμούς, αλλά όταν κάπνιζα κρακ μπορούσα να κάνω πράξεις με μεγάλη ευκολία. Έγινα μάγος στους υπολογισμούς. Δυστυχώς, έγινα και λίγο ψυχωτική. Η Lisa Leveridge, η παλιά μου κιθαρίστρια βρήκε ένα 5σέλιδο γράμμα που είχα γράψει εκείνη την περίοδο στην Stella McCartney. Ήταν εντελώς ακατάληπτο –γεμάτο με τρέλες και παρανοϊκές ασυναρτησίες. Ούτε καν που ξέρω την Stella McCartney. Ευτυχώς που δεν το έστειλα ποτέ. Πέρασα από κάτι εντελώς τρελά στάδια, αλλά πότε δεν ξέφυγα τελείως. Ποτέ δεν είδα ελικόπτερα ή τανκς ή κάτι τέτοιο.

Για την Lady Gaga: Μπορεί να τα πηγαίνει καλά αυτήν την στιγμή, αλλά ανησυχώ για το μέλλον της. Είναι πολύ νέα και πολύ ταλαντούχα, αλλά δεν φαίνεται να έχει φίλες. Ή ετεροφυλόφιλους φίλους. Αντιθέτως, περιτριγυρίζεται από αυτό το τρελοκομείο από gay στιλίστες και συμβούλους που την έχουν μετατρέψει σε μια περίεργη ασεξουαλική Μπάρμπι. Έχω μεγαλώσει με gay άντρες, αλλά στο τέλος βγήκα εντάξει… Αν δεν προσέξει , θα καταλήξει μια μοναχική drag queen.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ