Στα 34 δισ.ευρώ οι προσφορές για την επαναγορά ομολόγων - iefimerida.gr

Στα 34 δισ.ευρώ οι προσφορές για την επαναγορά ομολόγων

Στα 34 δισ.ευρώ οι προσφορές για την επαναγορά ομολόγων
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Στα 33 με 34 δισ. ευρώ θα φτάσουν οι προσφορές στη διαδικασία επαναγοράς, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία μετά το κλείσιμο του βιβλίου, εξέλιξη η οποία χαρακτηρίζεται αν μη τι άλλο θετική.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η τιμή στα προσφερόμενα ομόλογα διαμορφώνεται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα, κάτι που σημαίνει ότι η μέση τιμή επαναγοράς θα διαμορφωθεί στα επίπεδα των 33- 34 σεντς. Με δεδομένο, δε, ότι ο στόχος ήταν τα 30 δισ ευρώ, υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη επισημαίνουν ότι στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup θα πρέπει να αναμένεται απόφαση για μεγαλύτερη χρηματοδότηση από τα 10 δισ ευρώ.

Κρίσιμη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, χαρακτηρίζεται η στάση του ΔΝΤ, καθώς υπήρχε φόβος ότι το Ταμείο θα χαρακτήριζε ανεπιτυχή τη διαδικασία, με δεδομένο ότι για τη κάλυψη του ζητούμενου ποσού, χρειάστηκε να συμμετάσχουν στο 100% οι ελληνικές τράπεζες, ωστόσο πλέον με την υπερκάλυψη του στόχου, οι ίδιες τραπεζικές πηγές θεωρούν δύσκολο ότι το ΔΝΤ θα θελήσει να «τορπιλίσει» τη διαδικασία και να προκαλέσει μεγαλύτερη αναταραχή στις αγορές, μετά τους κραδασμούς που προκάλεσε η πολιτική κρίση στη γειτονική Ιταλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ