Για τρίτη συνεχή χρονιά καταρρέει η απασχόληση στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Για τρίτη συνεχή χρονιά καταρρέει η απασχόληση στην Ελλάδα

Για τρίτη συνεχή χρονιά καταρρέει η απασχόληση στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανησυχητικά αποτελέσματα παρουσίασε έρευνα για τις προοπτικές απασχόλησης στην Ελλάδα, αφού ο δείκτης τον προσλήψεων φαίνεται να παραμένει αρνητικός για τρίτη συνεχή χρονιά. Ανακουφιστικό είναι ωστόσο το γεγονός ότι ενισχύονται οι προοπτικές απασχόλησης σε 5 από τους 9 κλάδους οικονομικής δραστηριότητας για το α' τρίμηνο του 2013.

Σύμφωνα με έρευνα της Manpower που έγινε σε δείγμα 759 εργοδοτών, τα πιο δυσοίωνα στοιχεία αφορούν στη Βόρεια Ελλάδα, όπου οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης εμφανίζουν 18% μείωση και αρκετά αρνητικές οι προθέσεις προσλήψεων.

Στην περιφέρεια Αττικής, η κατάσταση είναι ελαφρά διαφοροποιημένη, με τις συνολικές προοπτικές των προσλήψεων να εμφανίζονται μειωμένες κατά 10%, ωστόσο τα σχέδια προσλήψεων δείχνουν να ενισχύονται κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 5 μονάδες σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Οι χειρότερες προοπτικές φαίνεται πως είναι στους τομείς του τουρισμού, του χονδρικού και του λιανικού εμπορίου, όπου οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης εμφανίζονται μειωμένες από 18% έως 20%, ενώ μειωμένες είναι και οι προθέσεις προσλήψεων στους τομείς της Γεωργίας του Ηλεκτρισμού του Φυσικού Αερίου και της Ύδρευσης.

Αισιόδοξες ωστόσο είναι οι προοπτικές προσλήψεων σε 5 τομείς οικονομικής δραστηριότητας, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους με περισσότερο ενισχυμένους κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες, το Δημόσιο Τομέα και τον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών, ενώ στον χρηματοοικονομικό τομέα και στον τομέα ακίνητης περιουσίας, ασφαλειών και παροχής υπηρεσιών σημειώθηκε βελτίωση κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ