Τέλος οι «αυτοφωράκηδες» -Διώξεις σε όσους διακινούν ακατάλληλα τρόφιμα - iefimerida.gr

Τέλος οι «αυτοφωράκηδες» -Διώξεις σε όσους διακινούν ακατάλληλα τρόφιμα

Τέλος οι «αυτοφοράκηδες» -Διώξεις σε όσους διακινούν ακατάλληλα τρόφιμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι διατάξεις του αγορανομικού κώδικα θα είναι πλέον πολύ αυστηρές για τους ίδιους τους επιχειρηματίες, αφού πλέον μπαίνει τέλος στην πρακτική των «αυτοφωράκηδων» και οι κερδοσκόποι που εντοπίζονταν να διακινούν ακατάλληλα τρόφιμα θα αντιμετωπίζουν δικαστικές ποινές.

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες για να γλιτώνουν τις δικαστικές ποινές όταν εντοπίζονταν να διακινούν ακατάλληλα τρόφιμα, πληρώνουν συνήθως ηλικιωμένα άτομα για να εμφανίζονται ως νόμιμοι εκπρόσωποι των εταιρειών και να ακολουθείτε η αυτόφορη διαδικασία -οι γνωστοί και ως αυτοφωράκηδες-.

Οπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί κατ' εξουσιοδότηση του νέου αγορανομικού κώδικα θα αυξηθούν τα πρόστιμα και επιπλέον για κάθε παράβαση θα αντιστοιχεί και η συγκεκριμένη χρηματική ποινή. Ενώ επεσήμανε πως οι παραβάτες θα μπορούν να πληρώνουν τα μισά πρόστιμα αν τα καταβάλλουν εγκαίρως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ