Η Νέα Υόρκη βυθισμένη στο σκοτάδι: Το μεγάλο black out από τον τυφώνα Σάντι [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Νέα Υόρκη βυθισμένη στο σκοτάδι: Το μεγάλο black out από τον τυφώνα Σάντι [εικόνες]

Η Νέα Υόρκη βυθισμένη στο σκοτάδι - Το μεγάλο μπλακαουτ μετά τον τυφώνα Σάντι [ε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Σάντι από τη Νέα Υόρκη, εκτός από ανεπανόρθωτες ζημιές, έφερε και ένα γενικό μπλακαουτ που όμοιό του είχε να δει η Νέα Υόρκη από το 1977, το οποίο σε συνδυασμό με την εκκένωση της περιοχής λόγω τυφώνα, έκανε την Νέα Υόρκη να μοιάζει με πόλη φάντασμα.

Τις εντυπωσιακές εικόνες τράβηξε ο φωτογράφος Κόλιν Γκρέι και είναι πραγματικά μοναδικές, αφού όπως λέει και ο ίδιος «Τέτοια ερημιά, σε μια από τις πιο πολυσύχναστες πόλεις του κόσμου, συναντά κανείς μόνο σε ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες πανάκριβων παραγωγών του Χόλιγουντ. Ενώ η πόλη έχει ξαναζήσει προηγούμενα μπλακάουτ το 1965, 1977 και ένα μικρότερο το 2003, το πέρασμα του τυφώνα Σάντι ήταν η πρώτη φορά που η διακοπή ρεύματος συνδυάστηκε με την εκκένωση και τις πλημμύρες.»

Το φως κοβόταν στη γέφυρα του Μπρούκλυν και από το Μανχάταν και μετά επικρατούσε εγκατάλειψη και σκοτάδι, ενώ η πόλη έμοιαζε με σκηνή από ταινία με ζόμπι. Στην γέφυρα Ουίλιαμσμπεργκ είναι εμφανής η διαχωριστική γραμμή του ηλεκτρικού ρεύματος, όπου το Μανχάταν είναι σκοτεινό ενώ το Μπρούκλιν φωτισμένο.

Έρημοι για πρώτη φορά είναι και οι δρόμοι στο Σόχο, τα Dunkin Doughnuts φωτίζονται από τα φώτα των διερχόμενων περιπολικών, ενώ φάροι των αυτοκινήτων και ειδικοί προβολείς φωτίζουν τη διασταύρωση των οδών Μπρόντγουεϊ και Χιούστον προκειμένου να διευκολύνουν το έργο της αστυνομίας.

Σκοτεινός και άδειος είναι και ο σταθμός του μετρό στην πολυσύχναστη πλατεία Γιούνιον, ενώ τα μόνα κτίρια που φωτίζονται σε ολόκληρο το Μανχάταν, είναι το Empire State Building και ο ουρανοξύστης της Chrysler. Αντίθετα, τα φώτα που διακρίνονται σε ορισμένα διαμερίσματα είναι από κεριά και αυτοσχέδιες λάμπες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ