Πόσο κοστίζει στους στρατιώτες των ακριτικών περιοχών η επιστροφή στο σπίτι - iefimerida.gr

Πόσο κοστίζει στους στρατιώτες των ακριτικών περιοχών η επιστροφή στο σπίτι

Πόσο κοστίζει στους στρατιώτες των ακριτικών περιοχών η επιστροφή στο σπίτι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απόφαση να καταργηθούν οι δωρεάν μετακίνησης των στρατεύσιμων, καθώς κρίθηκε πως το κόστος για να μπορέσει ένας στρατιώτης να πάει κατά τη διάρκεια της αδείας του στο σπίτι του, είναι πλέον δυσβάσταχτο, ουσιαστικά καταργεί τις άδεις των στρατιωτών.

Το onalert.gr επικαλούμενο το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων αναφέρει πως το κόστος με το οποίο θα επιβαρυνθεί η οικογένειά ενός στρατεύσιμου για να μετακινηθεί από την παραμεθόριο όπου και υπηρετεί στο σπίτι του ξεκινάει από τα 100 ευρώ και θα φτάσει έως και τα 205 ευρώ.

Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω παράδειγμα.

  • Ενας στρατεύσιμος που υπηρετεί σε μονάδα της Λήμνου θα πρέπει να πληρώσει 20-25 ευρώ στο ταξί που θα τον πάει στο λιμάνι.
  • Αν ταξιδέψει με πλοίο θα πληρώσει άλλα 25 ευρώ. Το ταξίδι διαρκεί 11 ώρες με το νεώτερο πλοίο και 17 ώρες με το παλαιού τύπου πλοίο της γραμμής.
  • Αν επιλέξει να ταξιδεύσει με αεροπλάνο το κόστος εκτοξεύεται αυτομάτως στα 80 με130 ευρώ.
  • Με το πλοίο θα φτάσει στο Λαύριο και με το αεροπλάνο στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Από εκεί θα πρέπει να πληρώσει είτε για ΚΤΕΛ, είτε για τρένο, είτε για λεωφορείο.
  • Στην περίπτωση που κατάγεται από Ηπείρου, Πελοπόννησο, τότε το ταξίδι γίνεται ακόμα μεγαλύτερο και ο νεαρός θα πρέπει να καταβάλλει 40-50 ευρώ τουλάχιστον.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ