Σε ισχύ από το 2013-2014 ο νέος χάρτης της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης - iefimerida.gr

Σε ισχύ από το 2013-2014 ο νέος χάρτης της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης

Σε ισχύ από το 2013-2014 ο νέος χάρτης της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο νέος χάρτης των συγχωνευμένων ΑΕΙ και ΤΕΙ θα αποτυπώνεται στο μηχανογραφικό δελτίο που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014.

Το υπουργείο Παιδείας ουσιαστικά εμμένει στο χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει σχετικά με την ολοκλήρωση του διαλόγου για τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, μετονομασίες τμημάτων και σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά».

Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε τη Δευτέρα με τους πρυτάνεις, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους, και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, τόνισε ότι θα υπάρξει σειρά κριτηρίων, βάσει των οποίων θα γίνουν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις.

Τα κριτήρια αυτά θα είναι ακαδημαϊκά, κοινωνικά και αναπτυξιακά, και όταν θα ολοκληρωθεί αυτή η σειρά θα ανακοινωθεί.

Επίσης, σε χωριστές συναντήσεις με τους εκπροσώπους κάθε ιδρύματος, θα συζητηθούν και οι ιδιαιτερότητες του κάθε πανεπιστημίου. Κοινός τόπος, πάντως, υπουργείου και πρυτάνεων είναι το γεγονός ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση χρήζει εξορθολογισμού.

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι είναι απαραίτητη η αναδιάρθρωση των σχολών και τμημάτων, καθώς η διάρθρωσή τους, όπως είπε, έγινε με πελατειακά κριτήρια.

Η σημερινή συνάντηση υπουργού και πρυτάνεων, η οποία διήρκησε πάνω από τρεις ώρες, χαρακτηρίστηκε ως «βάση για την περαιτέρω διαδικασία υλοποίησης του σχεδίου "Αθηνά", ενώ, όλοι είπαν ότι «έγινε σε θετικό και πρωτόγνωρο για διμερή διάλογο κλίμα».

Την Τρίτη ο κ. Αρβανιτόπουλος αναμένεται να συναντηθεί και με τους προέδρους των ΤΕΙ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ